Voluntat de transparència

8 Pacte govern exterior OK copia

PSC i ERC s’han conjurat per formar un govern fort, en què la participació i la transparència siguin els eixos de la gestió municipal

l Els caps de llista del PSC i d’ERC, Luís Tirado i Roger Bayó, i els seus números 2, la socialista Eva Herrera i la republicana Lurdes Serra van rubricar divendres, en el transcurs d’una roda de premsa a la Biblioteca Municipal, el pacte de govern aconseguit entre el PSC i ERC pel mandat 2023-2027. Els quatre han estat els artífex d’un acord gestat la mateixa nit electoral amb les declaracions d’intencions del vencedor en les eleccions del 28-M, el socialista Luís Tirado, de liderar un “govern fort”.
Segons van explicar divendres, les negociacions es van obrir arran d’una trucada de Tirado a Bayó i van prosseguir amb el vist i plau de l’executiva republicana amb una sèrie de trobades de la taula negociadora, formada per TIrado, Bayó, Herrera i Serra. L’acord va ser ratificat en l’assemblea local del PSC, dimarts de la setmana passada, i en l’assemblea local d’ERC, dimecres de la setmana passada i se sustenta en “el diàleg, el consens, la confiança mútua, la transparència, la coŀlaboració i la cooperació”, a més de “la proximitat i el compromís feminista”, segons els adjectius que van fer servir Tirado i Bayó, al moment de fer públic l’acord, divendres a la tarda, en la vigília del ple d’investidura de dissabte.

Tot i que el document del pacte no es farà públic, ja que el consideren “document intern”, sí van detallar-ne el contingut: les dues formacions han acordat el cartipàs, les representacions, l’organigrama municipal i els principals punts programàtics. Aquests es concretaran al Pla d’Acció Municipal (PAM) que el futur govern preveu presentar a l’octubre. El cartipàs s’havia de publicar dimarts d’aquesta setmana, (ahir, quan aquesta edició ja estava a impremta) amb un decret d’alcaldia que s’ultimava divendres passat. Durant la roda de premsa es van avançar alguns càrrecs, Tirado i Bayó – que serà tercer Tinent d’Alcalde—, representaran Ripollet a l’Àrea Metropolitana; ERC assumirà la responsabilitat de Cultura, Patrimoni i la regidoria de nova creació Política Lingüística (Bayó); Participació Ciutadana i Inclusió (Serra).

El pacte preveu reunions setmanals i constituir comissions de seguiment en punts de discrepància política com el porta a porta. (Durant la roda de premsa van detallar l’acord, que a grans trets passa per revisar el contracte, recuperar contenidors i alhora millorar la implantació del porta a porta.) També dona llibertat d’acció als dos grups municipals en la presentació de mocions externes a l’Ajuntament.

Per ERC, sumar els seus dos vots al PSC representa l’oportunitat d’incidir en la transformació de Ripollet amb polítiques fonamentades en els valors republicans. Pel PSC, que hauria pogut governar en minoria i no necessitava els vots d’ERC per investir a Tirado com a alcalde, respon a la voluntat “d’un govern fort i una majoria progressista”, en sintonia amb el tarannà dialogant del que fa gala el lider del PSC. Segons Tirado, l’aliança facilitarà a més superar un dels grans reptes que afronta Ripollet aquest mandat: la recerca de finançament per inversions programades i grans projectes de ciutat, entre aquests la residència, a l’Estat, a la Generalitat a l’Àrea Metropolitana i a Europa. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?