Una caputxeta vermella a lloms d’un llop, imatge de Sant Jordi 2204

7 SANT jORDI copia

Les activitats relacionades amb les lletres i els llibres s’estenen fins el 30 d’abril. La diada posarà el focus en la participació dels escolars.

Primer recital de poesia de Sant Jordi, aquest dissabte 13 d’abril i primera presentació de llibre, dimarts 16 d’abril, dia en què Ramon Martos i Josep Martínez parlen del seu nou llibre 1.000 anys de Vinya a Ripollet, al Centre d’Interpretació del Patrimoni CIP Molí d’en Rata. Dies abans, aquesta mateixa setmana, de fet, comencen les activitats vinculades a la il·lustració del programa de Sant Jordi, amb les inauguracions de les exposicions Dibuixem contes: La Caputxeta i Pròleg, sobre el procés creatiu que s’amaga darrera un conte infantil, al Centre Cultural.

Com arreu de Catalunya, el dia de Sant Jordi se celebrarà a Ripollet el dimarts 23 d’abril, si bé les activitats sobre la lectura, les llegendes i les tradicions s’estenen durant tot el mes d’abril. Aquest dilluns el regidor de Cultura, Patrimoni i Política lingüística Roger Bayó va presentar la imatge del cartell de Sant Jordi, un divertit dibuix de la Caputxeta muntant el llop, creat pel coŀlectiu de joves artistes Ripo Art. D’aquest conte popular, només a la biblioteca municipal de Ripollet s’en poden trobar més de 30 versions diferents! algunes d’aquestes, han convertit el personatge en una icona del femenisme.

La festa del llibre, que enguany cau en dia laboral, se centra en la iŀlustració, i posa el focus en la participació dels infants i, en especial, de les escoles, segons explica a Ripollet al dia Bayó.Pel també regidor de política lingüística, la diada de les lletres, és alhora una festa de la llengua. Aquest any, el primer preparant la festa com a regidor de Cultura, el programa del 23 d’abril suma un espai de jocs de taula en català, fruit d’una col·laboració entre l’Oficina Local de Català i el CIP Molí d’En Rata.

El museu local i, com no podia ser altra manera, la Biblioteca, són dos dels equipaments promotors de la festa, no només acullen bona part de les activitats prèvies incloses al programa, sinó que també dinamitzaran la jornada del 23 d’abril, amb espais propis. Al CIP; com s’ha dit tindrà lloc la primera presentació de llibre, dimarts, la seguiran la Biblioteca Municipal, amb la presentació el dia 19 del poemari de Maria José Alcaide, Vida.
A partir de l’11 d’abril i durant tot el mes, la Biblioteca mostra un recull de llibres escrits per autors i autores locals, protagonistes indiscutibles de Sant Jordi, junt amb els i les il·lustradores locals. —Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?