Un Nadal de pessebres!

4 pessebres inauguracio copia

Si els pessebres s’han mantingut al llarg dels segles –enguany es commemoren els 800 anys— és perquè la representació dels naixements ha esdevingut una expressió de la cultura popular, va subratllar el president de l’Agrupació Pessebrista de Ripollet Pere Padró, durant la inauguració de la 44 exposició de pessebres, dimecres passat. L’alcalde Lluís Tirado va elogiar les innovacions introduïdes per l’entitat, mentre que el regidor de cultura Roger Bayó (que no havia nascut, va fer notar amb humor, quan l’agrupació ripolletenca va muntar la primera mostra de pessebres) va remarcar el compromís de la regidoria en preservar la tradició popular del pessebre com a element important de la cultura catalana. El museu del Molí d’En Rata ha fet una xerrada sobre la seva història i tradició.

Després de beneir els pessebres — aquest any de sequera amb poca aigua, va bromejar mossèn Josep Gassó,— la bandeta de la Societat Coral va interpretar les nadales El Noi de la Mare, Jingle Bells, i Fum, Fum, Fum, aquesta darrera entonada per la munió d’assistents que any rere any fan petit el local dels pessebristes del carrer dels Afores. L’exposició, que inclou diorames i, com a novetat aquest any, ‘fragments’ amb escenes del naixement d’artistes catalans, romandrà oberta durant totes les festes. – JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?