Ulleres lila els 365 dies de l’any

4 antorxes ok IMG_1570

Entre el diumenge 6 i el dissabte 18 de març Ripollet commemorarà el Dia Internacional de les Dones 8 de Març amb activitats reivindicatives, lúdiques i de formació. “Volem anar més enllà de les accions reivindicatives del 8 M”, ha proclamat la regidora de Feminismes, Txell Caler. L’Ajuntament i la Taula Feminista es proposen fomentar l’empoderament femení, la sororitat i la lluita contra el patriarcat els 365 dies de l’any. El lema “El 8M cada dia”, la programació de tallers de gènere durant els mesos d’abril i maig a centres educatius i la presentació del projecte del futur equipament feminista, el dimecres 20 d’abril, evidencien aquesta voluntat.

Des d’aquest diumenge i pràcticament durant tot el mes, l’agenda cultural i social de Ripollet es tenyeix de lila amb les activitats reivindicatives, lúdiques i de formació que convoquen l’Ajuntament de Ripollet i les entitats culturals i els coŀlectius que formen part de la Taula Feminista del municipi.

El 8 M, Dia de les Dones, aspira enguany a mantenir la perspectiva de gènere durant els 365 dies de l’any. Fomentar l’empoderament femení, la sororitat entre les dones i la xarxa lila, enfortint-la amb la implicació dels centres educatius, les entitats, els agents socials i la ciutadania a títol individual són alguns dels objectius fixats en el lema El 8 M cada dia. Les accions s’estenen més enllà del mes de març. “La visió de gènere ha d’estar present a totes les polítiques municipals i el nostre objectiu és que cada mes de l’any pugui desenvolupar-se alguna activitat a Ripollet que ens recordi que aquesta lluita no és qüestió d’un dia”, explica la regidora de Feminismes, Txell Caler.

ESCALFEM EL 8 M
Dones en moviment, un recorregut per caminar, ballar i fer tot tipus d’esport i el vermut feminista Escalfem motors pel 8M: Vine a la plaça!, enceten diumenge al matí, a partir de les 11 hores, el programa d’activitats. Les dues accions estan convocades pel Comitè de Dones, amb el suport d’entitats i coŀlectius esportius i de dansa i de Proud LGTBI Ripollet i el mateix consistori. El programa continua el dilluns 7, amb propostes de formació per a empreses i persones emprenedores de Ripollet sobre Plans d’Igualtat; per a entitats locals sobre perspectives de gènere i de salut, per a dones en menopausa.
La tarda del dilluns 7, les bruixes de Ripollet reprenen el carrer amb el correfoc “Cremem el patriarcat”, en un recorregut des de la Torre de l’Argentera, a la Rambla de Sant Jordi, 68) fins a la plaça del Molí, on es farà l’espectacle piromusical.

Durant tot el matí del dimarts 8, la plaça del Molí, que els coŀlectius de dones demanen canviar el nom pel de la plaça de les Dones, serà l’epicentre d’una matinal reivindicativa, amb tallers de preparació de pancartes, taula rodona i lectura del manifest per al 2022, encaminada a preparar i animar la participació local durant la tarda a la manifestació del 8 M a Barcelona.
L’arrencada del programa és com un tast del que serà tot el mes de març: durant el qual les formacions i tallers es combinen amb cineforums, debats i xerrades, campanyes de memòria, narracions de contes, exposicions i representacions teatrals amb perspectiva de gènere.

UN EQUIPAMENT FEMINISTA
Activitats tant per qüestionar-se la societat patriarcal com per fer efectiva la igualtat, durant les quals, les persones que hi participin, podran votar propostes en la convocatòria popular per escollir el nom del futur equipament feminista de Ripollet.

Durant tot el mes, hi haurà urnes per votar en la consulta a diferents equipaments municipals. La regidoria de Feminismes presentarà el projecte executiu de l’equipament de referència feminista que l’Ajuntament preveu ubicar al carrer Nou, 21, antiga seu dels jutjats de pau, el dia 20 d’abril. Amb el compromís de portar les ulleres lila tot l’any, el consistori última la redacció del seu Pla d’Igualtat i entre abril i maig s’han programat tallers de noves masculinitats i empoderament femení, per

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?