Tirado condemna que es facin escarnis a les cases i es deprecii a la premsa

El portaveu del PSC retreu al govern de Decidim haver aprovat un sistema de recollida sense consens, sense informar a la població i sense procés participatiu

El portaveu del PSC, Luís Tirado i el secretari de formació, Diego Puig, van comparèixer dilluns en roda de premsa. Tirado va desmentir haver participat a l’escarni (escraché) amb el qual va derivar la manifestació convocada dijous passat per protestar contra la implantació del nou sistema de recollida selectiva de deixalles i va condemnar “qualsevol pressió a la casa de ningú” així com els atacs i comentaris despectius a la premsa.

Crític amb el govern de Decidim per haver aprovat el nou sistema de recollida selectiva de deixalles “sense consens, sense informar a la població i sense procés participatiu”, el portaveu del PSC es va comprometre en cas de guanyar les eleccions, a revisar el contracte i aturar la implantació del nou sistema si aquest no funciona. En aquest sentit va mostrar-se crític amb el govern de Decidim per haver compromès el municipi amb un contracte de 8 anys i una despesa anual de prop de 3 M d’euros.

“Cal millorar els índex de residus però no és obligatori fer-ho amb un porta a porta”, va advertir el líder socialista. El PSC ha defensat la implantació del porta a porta amb una prova pilot en un barri de cases,i la seva implantació progressiva a la resta del municipi si es demostrava viable. Dilluns va recordar-ho de nou si bé va plantejar com a alternativa el canvi dels actuals contenidors per contenidors de càrrega lateral. Aquest sistema , que s’aplica a BCN, permetria millorar la freqüència de pas i reduir així les deixalles abandonades fora del contenidor, si bé es desconeix la seva efectivitat en la millora del percentatge de recollida selectiva, va dir.
Decidim va fer públic dissabte un comunicat — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?