Testimonis visuals de Ripollet

4 exposicio fotografia copia

Acció Fotogràfica Ripollet exhibeix una selecció d’imatges dels vint primers classificats en la seva lliga social de 2023 i quatre projectes fotogràfics que permeten conèixer realitats tan diferents com les entranyes d’un súper, un procés tèxtil o les cures i l’amor que rep la gent gran en un centre de dia

10 medalles —dos d’or, sis d’argent i dos de bronze— amb tot just 15 anys. Aquest és l’impressionant palmarès de què pot presumir l’Agrupació Fotogràfica de Ripollet (AFR). L’entitat acaba d’inaugurar al Centre Cultural una selecció de les millors fotografies presentades pels seus associats a la lliga social de 2023. Explica el seu president, Joan Gorchs, que un cop al mes es troben els concursants per sopar al restaurant la Braseria, mentre visionen totes les fotografies amb un jurat. Cada mes és una persona diferent, especialista en el tema del concurs, originari d’altres agrupacions professionals o fotògraf professional, de tal manera que la trobada esdevé una petita classe magistral per a tots els participants. El resultat d’aquesta feina s’exposa ara al Centre Cultural juntament amb quatre originals projectes fotogràfics d’Ernestina Vera, Anna Quintanilla, Fèlix Parente i Merche Gómez El visitant podrà admirar les imatges captades durant el 2023 pels vint primers classificats a la lliga social i tres fotografies dels guanyadors, de temàtiques tan dispars com bodegons creatius, natura o retrat en blanc i negre. A través dels projectes personals, descobrirà com es confecciona una camisa; podrà constatar el caliu humà que reben els avis en un centre de dia amb els testimonis visuals d’en Como en casa; seguir el procés de fabricació, des del disseny, la creació del motlle a la fabricació industrial de les peces en la col·lecció fotogràfica Una pieza creativa i tindrà una finestra oberta al dia a dia d’un supermercat amb el reportatge Un día en el súper. L’exposició, inaugurada dimarts passat, es pot visitar al Centre Cultural fins al dia 31 de desembre.

AFR, que enguany ha participat en l’elaboració del calendari de Ripollet al dia per al 2024 reptant als alumnes dels cursos avançats a fotografiar espais emblemàtics del municipi, té la seu al Centre Cultural, on imparteix cursos trimestrals.
Les càmeres d’AFR no només capturen moments de gran bellesa durant les seves sortides fotogràfiques mensuals sinó que, disposats a coŀlaborar sempre amb altres entitats del poble i compromesos amb el seu bàtec, preserven en imatges la història festiva, cultural i artística de Ripollet. —Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?