Sant Jordi retorna als carrers

book-gc017d5525_640

Espectacles, parades de llibres i roses, exposicions, recitals poètics i un festival de narració, la celebració de la diada amplia espais i suma autors i iŀlustradors

l Ripollet celebra aquest Sant Jordi festiu amb vocació d’omplir places i carrers de cultura. La celebració comptarà enguany amb més implicació d’autors locals i entitats., Un total de 22 entitats, 16 autors locals (8 professionals de la iŀlustració i 8 de l’escriptura) i diverses llibreries i floristeries han confirmat parada a l’espai del llibre i la lectura de la plaça de Pere Quart. Les parades –junt amb la carpa del Drac- estaran obertes de 9 a 20 hores del diumenge. Al llarg de la jornada, s’explicaran contes i es faran espectacles familiars, entre altres activitats, a la plaça Pere Quart, a la Plaça del Molí, a les pistes de l’Esbar, al pati del Centre Cultural , al Centre Parroquial i al parc dels Mestres.

Poesia i molt més
A les 10.30 hores l’Associació d’aturats de Ripollet convoca una mostra de cultura ucraïnesa a les pistes de l’Esbar. A les 11 h, MT Idiomes explica un conte en anglès a la Carpa del Drac i a la plaça del Molí, obre al públic la instal·lació El laberint del cuco, de la companyia de teatre Itinerària; de les 11 fins a les 13.30 h, Traça celebra el parc poètic, amb piano en directe i recital de Ripollet Poesia i l’Associació Cultural Jaume Tuset, al parc dels Mestres. A partir de les 11.30 h i fins a les 13 h, els Amics del Teatre representen tastets teatrals de mitja hora a la rambla de Sant Jordi, davant del Centre Parroquial. A les 12 h, té lloc la ballada de sardanes de Sardanistes de Ripollet amb la Cobla Ciutat de Granollers, a les pistes de l’Esbar i a les 12.30 h, el concert Matilda, interpretat per l’Escola Municipal de Música de Ripollet, al pati del Centre Cultural. L’espectacle familiar Carretada de contes, de la companyia La Guilla Teatre, a les 18 h, al Centre Cultural, i la instal·lació d’Itinerària a la plaça del Molí, fins a les 20 h, concentren les activitats de tarda.

Activitats i Exposicions fins a finals de mes
Una sessió de lectures compartides va obrir aquest dilluns la celebració al pati del Centre Cultural. Aquesta continuarà dijous amb dues sessions de Microconverses per promoure la pràctica del català i la presentació del llibre Perquè tot és de tothom: gestió comunitària de la cultura i economia solidària; i dissabte, amb el recital de poesia i rumba, Rumbesia, o la segona edició del festival de narració al barri de Can Mas.
Passada la diada, la programació s’estén fins el 30 d’abril amb les exposicions del Centre Cultural i la Biblioteca, una nova tongada de visites de la dragona Xamuskina a les escoles i més presentacions de llibres i projectes literaris, el dia 26 i 29 d’abril. —J.Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?