Roger Bayó aspira a ‘refer’ Ripollet com a candidat a l’alcaldia d’ERC

6 Roger Bayo

La formació reivindica el coneixement de les virtuts i mancances de Ripollet, l’experiència de “picar pedra” i els valors feministes i de justícia social per solucionar els problemes d’un Ripollet del que se senten orgullosos.

Llicenciat en dret i postgrau en comptabilitat, exjugador del CB Ripollet i de l’ESBAR, el secretari d’Organització d’Esquerra Ripollet, Roger Bayó va ser proclamat dijous passat candidat a l’alcaldia per ERC en les municipals de maig de 2023. El coneixement profund de la ciutat, on Bayó ha residit sempre i on ha treballat els últims 15 anys cara al públic, així com la vinculació amb el teixit associatiu i el projecte polític republicà han estat credencials claus per a l’elecció de l’alcaldable. “Em sento orgullós de viure a Ripollet”, va proclamar Bayó en les primeres paraules de la intervenció.

Amb el lema Refem Ripollet, l’acte de presentació de candidatura, celebrat dijous de la setmana passada al patí del Centre Cultural va congregar més d’un centenar de militants i simpatitzants, a més de candidats i regidors de Cerdanyola i de Sabadell. La realització a l’aire lliure, un format dinàmic, basat en entrevistes i mítings curts del candidat Bayó, del líder republicà Raül Romeva i de la diputada Ana Balsera, accentuaven el reclam de transparència i de “governs ètics, participatius i oberts”, del projecte que lidera Bayó.

La presència de la carpa groga amb la que la formació s’ha recorregut els barris, enfortia aquesta idea.

La diputada Balsera va lloar l’esforç i la dedicació de “picar pedra” de la secció local, sense representació al plenari des de setembre de 2020. Una situació que la formació vol revertir.

Bayó va posar en valor el model de ciutat dels republicans, ja que la falta de planificació ha provocat que el municipi perdés oportunitats. Ho va defensar amb dos exemples: L’Ajuntament compra immobles però els manté tancat; Dissenya una segona biblioteca però ni tant sols adapta els horaris i dies d’obertura de la primera a les necessitats d’ara. L’alcaldable va referir-se a altres eixos republicans com el feminisme, l’ecologisme, la justícia social i la democràcia, amb més control ciutadà. També va referir-se a les polítiques juvenils, en especial habitatge i ocupació, i al desenvolupament econòmic per promoure el benestar de les persones.
Raül Romeva, amb una defensa de la política al servei de l’interès comú, va tancar l’acte. “L’alcalde d’un poble ha de viure al carrer i no al seu despatx”, li va dir a Bayó. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?