Ripollet vol recuperar la festa gran i presenta un programa amb més d’un centenar d’activitats

4 ok Interio DSC_0351

per als grans actes, i tallers i tastos reduïts i per torns, el programa mantè esdeveniments històrics com el Ripollet Rock, apostes com el Mercat de la Vinya i el Vi i molts actes culturals, esportius, per a joves i per a infants, a més de les exhibicions de cultura popular

Ripollet espera amb optimisme poder tornar a celebrar la seva Festa Major aquest estiu, entre els dies 26 i 30 d’agost, i festejar-la a la manera ripolletenca: de forma “popular”, “participativa” i “segura”. Un centenar d’actes configuren el programa festiu presentat dimecres de la setmana passada, en un acte obert al públic i amb el qual la regidoria de Cultura volia reconèixer la tasca de les entitats que aporten activitats al programa i els esforços de la Comissió de Festa Major per recuperar la festivitat tant aviat com ha estat possible.

L’alcalde Josep M. Osuna i la Comissió de la Festa Major van presentar el programa a mitjans de la setmana passada, just el dia en què el govern de la Generalitat anunciava noves restriccions i els diaris publicaven notícies de Festes Majors canceŀlades o ajornades. Des del consistori ripolletenc confien que en els propers dies s’arribi al pic de la cinquena onada de la pandèmia i en poques setmanes comencin a davallar els índex de contagis per Covid.

L’edició del 2021 contempla diverses mesures d’higiene i seguretat, que, en funció de com evolucioni la pandèmia, permetran adaptar la celebració a les normatives o restriccions del moment, segons van advertir Osuna i el regidor de Cultura, Oriol Mor. Entre aquestes noves mesures, destaquen la dispersió d’actes en una trentena d’escenaris —la majoria són recintes que ofereixen la possibilitat de tancar-los per poder controlar l’aforament— i la reserva prèvia d’entrades en tots els actes programats. A partir del dilluns 16 d’agost, l’Ajuntament de Ripollet té previst distribuir més de 32.000 entrades gratuïtes, a través de la plataforma web Ripollet.cat, per gaudir d’alguna de les més de cent propostes del programa.

La “incertesa” i la “complexitat”, amb paraules de l’alcalde Osuna, han marcat la preparació dels actes: però, després que la pandèmia obligues a suspendre l’edició del 2020, la Comissió de Festa Major, amb la complicitat d’una quarantena d’entitats que aporten actes a la programació, ha mantingut, segons Osuna, “el ferm convenciment” de tirar endavant les propostes culturals, cíviques, esportives, socials i lúdiques que configuren la festa i fan Ripollet.

Una “celebració necessària després d’un any i mig complicat”, va subratllar el mandatari al convidar a gaudir-la al màxim, respectant les mesures de control i seguretat.

Amb aforaments que oscil·len entre les 3.000 i les 500 entrades per als grans actes, i tallers i tastos reduïts i per torns, el programa mantè esdeveniments històrics com el festival Ripollet Rock (28 anys d’història), apostes com el Mercat de la Vinya i el Vi i multitud d’actes culturals, esportius, per a joves i per a infants junt amb les exhibicions de cultura popular. La zona de xiringos, en canvi, haurà d’esperar a una edició post pandèmia. És possible que la celebració del 2021 no sigui la Festa Major de sempre, ara bé, si tot va com ha previst la Comissió de la Festa Major, serà gairebé com sempre. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?