Ripollet va invertir durant el 2020 prop de 600.000 euros en reformes als equipaments esportius

sumari esports

El govern municipal preveu iniciar la reforma integral del poliesportiu, un dels projectes més importants de les dues últimes legislatures, a final d’aquest 2021

L’acabament de les obres d’eficiència energètica del Pavelló Joan Creus i la reforma de la instal·lació de l’aigua calenta i els vestidors del Camp de Futbol Industrial va posar el punt i final a l’any 2020, durant el qual el municipi va invertir gairebé 600.000 euros per dignificar equipaments esportius, segons ha informat l’Ajuntament. “Les actuacions que s’han realitzat responen a necessitats bàsiques i urgents per millorar el dia a dia de les persones i entitats que realitzen la seva pràctica esportiva a instaŀlacions municipals.” ha dit la regidora d’Esports Andrea Guijarro. La regidoria ha recopilat en un comunicat les actuacions fetes l’any passat i ha explicat alguns dels nous projectes per al 2021 entre els que destaca la reforma integral del Poliesportiu.

Les obres del 2020
La millora de l’eficiència energètica dels equipaments esportius ha estat, segons el text, un factor clau en la majoria de les obres realitzades durant l’any 2020. La reforma de les instaŀlacions d’aigua calenta sanitària i calefacció als vestidors del camp municipal de futbol de l’Industrial, encarregada a l’empresa Jmpa Intelytemp amb un cost de 62.873,75 €, n’és un exemples. Aquesta actuació també va servir per adaptar tota la instal·lació a la normativa sobre legioneŀla i fer accessible la instal·lació per a persones amb cadires de rodes, amb la reforma dels vestuaris i la construcció d‘un nou bany.

Durant el darrer trimestre de l’any 2020 es van aïllar les cobertes del Pavelló Joan Creus i la pista annexa i es va instaŀlar nova climatització a l’equipament per millorar l’eficiència energètica de l’edifici. El cost de les obres, a càrrec de l’empresa Energrup, va ser de 198.684,44 euros. Prèviament, s’havien fet altres actuacions en aquest equipament, com la reforma dels vestidors i dels serveis higiènics annexos, a càrrec de l’adjudicatària Solertia, per un import de 111.351,48 €.
Entre els mesos d’agost i setembre es van netejar els conductes del Poliesportiu, per complir les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de prevenció de la COVID-19. Aquest servei d’higienització dels equips i conductes de ventilació i climatització del Poliesportiu Municipal va tenir un cost de 14.792,25 €.
El mes d’octubre, va obrir al públic el gimnàs del Poliesportiu Municipal després d’una inversió de més de 187.000 € . Reformat com a espai diàfan i més accessible, amb sistema de climatització renovat,. la intervenció es va complementar amb un nou contracte de lloguer i manteniment de la maquinària de fitness, amb un cost total de més de 187.000 €.
Al febrer de 2020 es va substituir la caldera del Pavelló Francesc Barneda, amb un cost de 4.902 €, i es va millorar la climatització i la instal·lació d’aigua calenta als vestidors del Camp municipal de futbol, amb un nou sistema d’aerotèrmia i l’adequació de la instal·lació també a la normativa de la legionel·la, amb un cost total de 23.550,28 €.

Les actuacions per al 2021
Al llarg de 2021 el consistori — que de moment ha adjudicat les obres d’adequació de 4 pistes de tenis, per un import de 36.784 €— té previstes diverses actuacions als pavellons, camps municipals i al poliesportiu. En la llista figura intervencions per resoldre les problemàtiques de goteres al Joan Creus, la instal·lació d’un marcador a la pista de grades del Poliesportiu o el canvi del matalàs de salt de la pista d’atletisme, entre d’altres. També planeja estudiar l’aïllament i climatització del Pavelló Barneda.
El projecte més important quant a instaŀlacions esportives però, és la reforma integral del Poliesportiu. El consistori ha treballat aquest projecte amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona AMB des de l’anterior legislatura i espera iniciar les obres d’execució de la 1a Fase d’aquesta reforma integral el darrer trimestre de 2021 .— RAD

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?