Ripollet reedita la campanya de cordons amb la bandera LGTBI

10 Júnior masculí_2

L’Ajuntament ha reeditat la campanya ‘Cordons per a la diversitat’, endegada el 2016. Durant la setmana passada es va fer arribar els nous cordons a diferents clubs locals, així com a les AMPA de les escoles que participen en l’esport extraescolar, per tal que es posin els cordons al seu calçat durant els partits del cap de setmana passat. El dissabte 19 de febrer es commemorava el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia en l’Esport, instaurat en record de Justin Fashanu, el primer esportista professional en declarar públicament la seva homosexualitat i que es va acabar suïcidant.

La campanya municipal pretén visibilitzar el coŀlectiu LGTBI en l’esport i conscienciar sobre la importància de tenir una actitud positiva i respectuosa envers la diversitat sexual. De nou s’ha volgut implicar les entitats i esportistes locals, des de la base i fins al món professional. Les imatges captades amb els cordons durant el passat cap de setmana han estat compartides a les xarxes institucionals fent servir l’etiqueta #RipoLGTBI i t @ripolletesports i @ajripollet.

L’objectiu és que els cordons multicolors es facin servir en les setmanes que coincideixin amb les diades del Dia Internacional Contra l’LGTBI-fòbia, el 17 de maig, o el Dia per l’Alliberament LGTBI, el 28 de juny. En el marc de la campanya també s’ha repartit un targetó per reforçar la difusió del Punt d’atenció LGTBI, que coordina l’Observatori Contra l’Homofòbia en conveni amb l’Ajuntament i que s’ofereix cada darrer dimecres de mes.
El manifest signat per l’Ajuntament de Ripollet i l’Observatori denuncia la invisibilitat del col·lectiu LGTBI a l’esport professional, així com la manca de referents. Reclama a més unes normatives esportives que no siguin patologitzadores amb les persones trans. El consistori es compromet en el text a promoure protocols d’actuació davant casos d’LGTBI-fòbia entre les entitats esportives i a incloure en la regulació normativa els valors de la diversitat, la igualtat de tracte i la no discriminació. — RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?