Ripollet invertirà 1,2 M d’euros de romanents durant el 2021

4 dinar IMG_20180308_150435_1-min (1)

El ple municipal va aprovar en la sessió de març una modificació de crèdits per valor d’1.212.420 euros. Aquesta quantitat, que prové del romanent de tresoreria del pressupost del 2020, es destina a ampliar partides del pressupost d’aquest any, com la destinada a les escoles, i a la compra de patrimoni immobiliari, entre altres despeses i inversions.

La modificació de crèdit es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte el del PSC, que hi va votar en contra, i el vot a favor del regidor no adscrit. La proposta d’increment de la despesa es va presentar després de l’aprovació de la liquidació del pressupost de 2020, de la qual va donar compte l’alcalde a la sessió. L’expedient inclou l’ampliació de dues partides i la creació d’11 noves aplicacions pressupostàries, entre elles l’adquisició de patrimoni i mobiliari, la urbanització i pacificació de carrers o la compra de suports tàctils i microinformàtica.

570.000 euros per adquirir patrimoni immobiliari
Entre les partides de nova creació, l’alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, va destacar la d’adquisició de patrimoni, amb 570.000 €, on es contempla, entre d’altres, la compra del Celler cooperatiu.
Osuna considera que ara “és el moment idoni per tal que, després de molts anys d’intentar-ho i de parlar-ne, l’Ajuntament pugui fer-se seu” el Celler Cooperatiu ja que la cooperativa està en procés de liquidació. L’alcalde també va explicar que el consistori s’ha reunit amb la comissió liquidadora per tractar la compra.
L’Ajuntament també preveu adquirir amb aquesta partida la Torre de Can Mingrat, seu actual del CE l’Estel i propietat de l’Obra Social La Caixa.

Altres inversions i despeses previstes
El consistori sufragarà amb romanents els dos projectes aprovats el Ple Municipal de febrer: la reconversió de la font ornamental del Pavelló Joan Creus (23.500 €) i la urbanització del carrer de la Sagrera (90.000 €).
També preveu destinar 40.000 € a l’ampliació de la xarxa de càmeres de control de trànsit, que s’ubicaran a les parades de bus; 51.000 € per a nova equipació per a Policia Local i Protecció Civil; 78.300 € per a projectes de pacificació de la via pública; 10.000 € per a millores al Casal de Joves, i 80.000 € per a la compra de suports tàctils a la via pública i de microinformàtica, per fer front a les necessitats sorgides del teletreball. El pressupost s’amplia amb 40.000 € per a l’adquisició de mobiliari, 26.620 € per a passos elevats, principalment a l’entorn de centres educatius, i 15.000 € per a la restauració de la placa de Can Mas, pel seu valor patrimonial.

Compra de maquinària i millores a les escoles
Les partides del pressupost 2021 que s’amplien són la de compra de maquinària, instal·lacions tècniques i utillatge, amb 175.000 €, i la de millora a les escoles, que passarà a tenir 185.000 €.

Liquidació del pressupost de 2020
La liquidació del pressupost de l’any 2020 ha estat “molt condicionada per la situació d’excepcionalitat”, va valorar l’alcalde Osuna. Els resultats de les diferents liquidacions mostren variacions molt importants entre les previsions inicials i el que finalment s’ha acabat executant. Tot i això, “i en part gràcies a la decisió del govern central de suspendre les regles fiscals, el resultat no és del tot negatiu per Ripollet”, va assegurar l’alcalde. Així, el balanç pressupostari és d’uns 3 milions d’euros, que “dóna fe de la bona gestió econòmica feta, ja que hem tingut ingressos suficients per a la despesa que hem dut a terme”, va valorar Osuna. -RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?