Ripollet celebra el Dia Internacional de la Dansa amb dues projeccions

15 Dia dansa

Una desena d’entitats, gimnasos i escoles de ball presenten aquest dijous 29 d’abril l’enregistrament de l’espectacle de producció pròpia Dansa Essencial. El mateix escenari acollirà avui, dimecres, la projecció de El llac dels Cignes, dins del programa Òpera i Ballet de l’Associació d’Espectadors.

Una desena d’entitats, centres i gimnasos locals han retornat a l’escenari del Teatre Auditori del Mercat Vell per enregistrar l’espectacle Dansa Essencial. Sis dies després de la festivitat de Sant Jordi, el 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa, una diada que els últims anys ha agafat pes a Ripollet.

Després d’una aturada obligada per la pandèmia, el municipi s’ha sumat de nou a la celebració amb la producció d’un muntatge visual coŀlectiu que reivindica la dansa com un aspecte essencial de la nostra cultura i com un vehicle de desenvolupament personal, físic i artístic. Entitats i institucions com l’Associació d’Espectadors del Teatre Auditori del Mercat Vell i el mateix ajuntament han inclòs en la seva programació estable de teatre professional espectacles de dansa.

La dansa tornarà a ser protagonista del teatre la vigília del Dia Internacional, el 28 d’abril, amb la projecció de l’actuació històrica de El llac dels cignes ( Piotr l.Tchaikovski) que, l’any 1966, van protagonitzar els ballarins Margot Fonteyn i Rudolf Nuréiev a l‘Òpera Estatal de Viena. Fonteyn i Nuréiev, aclamats com la millor parella de ballet de tots els temps, van revolucionar el món del ballet clàssic incorporant la dansa moderna. Des de l’Associació d’Espectadors — que recupera així les sessions d’Òpera i Ballet— destaquen tant les coreografies líriques i fluïdes de Nuréiv com la interpretació de l’orquestra Simfònica de Viena. L’anunci de la represa del programa d’Òpera i baller va ser aplaudida aquest divendres passat pels espectadors del teatre. “No ens ho podem perdre”, van recomanar des de l’associació durant la presentació de l’acte, subratllant la qualitat de l’enregistrament que es podrà veure aquest dimecres.
Ja en la diada, a les 18 hores del dijous 29, el teatre projectarà en un únic passi la producció audiovisual que aquests dies enregistren les entitats. Dansa Essencial recull aquests enregistraments i fragments d’actuacions d’anys anteriors.

La diada ha permès a les entitats retrobar-se a l’escenari i tornar a assajar junts, perquè, malgrat les restriccions, no es perdi l’essència de la celebració. Han participat en l’espectacle els següents grups i entitats de dansa: Epidemci Dance Show, Escola de Dansa Odette, Gimnàs Gali, Gimnàs Bunkay, Sb Dance, Dansa Jove Noelia España, Gimnàs Duo Fitness, Bollywood Anaath, Ri-Pollet en Línia, Line Dance Palau Ausit i Ripollet Country.

La commemoració del dia de la dansa a Ripollet es va iniciar amb la representació de Blowing, un tendre espectacle de la companyia Múcab Dans, que, en l’obertura del tercer trimestre teatral, el divendres 9 d’abril, va fer sortir als espectadors de la llotja amb un somriure a la boca. El diumenge 11 d’aquell mateix cap de setmana el muntatge multidisciplinar Klé, en homenatge a l’artista suís Paul Klee i amb música en directe del violinista de Blaumut, Vassil Lambrinov acompanyant el moviment, tancava la temporada d’espectacles familiars del Petit Mercat Vell, commemorant també el dia Internacional de la Dansa —JJ

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?