Recomanacions per a un confinament de sèries i pel·lícules (6)
Gentleman-Jack

8f096abef1c84b031550e510893c2d4d

etmana d’alegries i comiats. Per un costat hem entrat en la Fase 1 cosa que provocarà poder tornar a reunir-se i veure a la família i amics i, d’altra banda, acomiadem aquesta secció en la qual cada setmana he anat recomanant diferents pel·lícules i sèries per veure en aquest llarg confinament. Ara, que a poc a poc anem tornant a la normalitat, nosaltres no serem una excepció així que tornaré a fer una columna setmanal recomanant alguna sèrie que particularment m’ha sorprès per a bé.

American Gods (Amazon Prime Video)

Basada en la novel·la homònima de Neil Gaiman, American Gods narra la lluita entre els vells déus de la mitologia que han acompanyat la humanitat des de fa segles, en una relació de subordinació i dependència amb ells, amb els nous déus que la humanitat ha creat. Déus com la ciència, la tecnologia o l’afany de popularitat.
Això ha provocat que els vells déus hagin emigrat i anhelen recuperar el seu lloc en la ment de l’home. A la meitat d’aquesta lluita tenim una “road movie” a través del territori d’Estats Units que uneix al senyor “Dimecres” en realitat el Déu de la saviesa, amb Shadow Moon, un ex-convicte sense fe, i menys després de descobrir que la seva dona no era qui ell creia que era. American Gods pot resultar una mica estranya al principi, i té algun capítol una mica farragós, però ho compensa de sobres amb la seva qualitat que us deixarà asseguts al sofà amb ganes de més. Apartats com la direcció, interpretació o edició destaquen a un gran nivell fet que la va catapultar a ser una de les sèries de l’any per a molts aficionats. L’estrena de la segona temporada va tenir lloc el passat 11 de març a casa nostra. I recordeu, “els déus només existeixen si creus en ells…”

Gentleman Jack (HBO)

Els dracs de Daenerys van arrasar en la seva última temporada deixant alguns damnificats darrere, entre ells, l’estrena d’una gran sèrie que ha passat desapercebuda i que presenta la història d’una dona transgressora per a la seva època: Gentleman Jack.
Alimentem el “hype”: és una coproducció entre la BBC i HBO, es va convertir en la sèrie d’estrena més vista de la temporada a la BBC amb una mitjana de 5,1 milions d’espectadors i la seva creadora, guionista i directora és Sally Wainwright, artífex d’un altre aclamat drama de la cadena britànica, Happy Valley. La sèrie explica l’apassionant vida d’Anne Lister, una figura desconeguda fins ara per molts de nosaltres, i que va desafiar totes les convencions socials del que s’esperava que fes o lluís una dona en el segle XIX, fent-se càrrec del negoci familiar i decidint no casar-se amb cap home. Anne Lister és considerada una de les primeres lesbianes modernes. La sèrie es basa en els seus diaris que són una crònica de les seves activitats com a dona de negocis, de la vida quotidiana de l’època i també de la seva vida personal. Així, Gentleman Jack ens mostrarà les relacions d’Anne amb la seva família, els seus empleats, els seus rivals industrials i la seva història d’amor amb Ann Walker. Un drama d’època reivindicatiu que cobra molt sentit en l’actualitat.

Banshee (HBO)

Banshee és d’aquestes propostes que no enganya i et mostra les cartes pràcticament des del minut u: acció a dojo, baralles sense contemplacions i alguna escena pujadeta de to en cada capítol. Tota una declaració d’intencions carregada de testosterona que segur que satisfà als amants de l’acció amb nostàlgia d’un gènere que ha viscut temps millors.Que ningú s’esquinci les vestidures amb la violència de la sèrie perquè és una de les seves senyes d’identitat, així com aquest toc Pulp tan tornat a posar de moda per Tarantino. Darrere de la sèrie està Alan Ball artífex d’altres sèries com són True Blood o A dos metres sota terra, demostrant que sap desenvolupar-se en diferents gèneres sense despentinar-se. La sèrie la protagonitza un exconvicte i lladre professional que surt de la presó després de complir condemna i decideix buscar a la seva antiga nòvia a Banshee, Pennsilvània, on decideix quedar-se i assumir la identitat del nou xèrif (Lucas Hood) mentre s’amaga d’un passat que el persegueix mentre intenta parar els peus a un examish que no vol perdre el control de la ciutat i els seus negocis il·legals. Té una bona trama, dura i salvatge per moments, a més de grans personatges que es complementen i s’enriqueixen, bones escenes d’acció i uns malvats antològics durant les seves quatre temporades. Molt recomanable per a qualsevol que estigui buscant entreteniment sense pretensions profundes però carregada d’adrenalina. — German A. Benítez

 

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?