‘Que el poble s’expressi!’

671fe58af5845f33e7786dd608484c8d

L’alcalde Osuna es compromet a fer tot el possible perquè els ripolletencs puguin exercir el dret a decidir. Els impulsors del pacte defensen que l’objectiu és garantir la democràcia més enllà de l’opció que es voti al referèndum

En la majoria d’enquestes, més del 80% dels catalans estan a favor de la celebració d’un referèndum. El mateix resultat “es perceb” a Ripollet, segons l’alcalde Josep M. Osuna. L’acte central de Pacte Local pel Referèndum va servir dijous per mostrar el suport al dret a decidir “d’un nombre més que notable” d’entitats en relació “al teixit associatiu”—en paraules del portaveu de Ripollet per la Independència, Josep Maria Vinyas.
Un total de 25 entitats locals, 9 de les quals són formacions polítiques, a més de l’alcalde Osuna, s’han adherit al Pacte pel Referèndum. Ho han fet al “punt de partida” d’aquesta plataforma “transversal i oberta”, reflex a escala local del Pacte Nacional pel Referèndum, i que aglutina als coŀlectius a favor de poder votar, amb independència del seu posicionament polític i d’ideologies. Entre els que van signar dijous al Centre Cultural es troben forces sobiranistes com PDEcat, ERC o SI, però també partits com Iniciativa per Catalunya, EUiA i Podem, a més de clubs esportius, associacions culturals, educatives, cíviques i el sindicat de CCOO. El procés per rescabalar adhesions segueix obert.

EN DEFENSA D’UN FUTUR
Vinyes, Osuna i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart van parlar de democràcia, sobirania i dret a decidir i molt poc d’independència. “Deixem que el poble s’expressi!”, va clamar Osuna. Com a alcalde, firmant del pacte, es va comprometre “a fer tot el possible perquè a Ripollet es pugui exercir el dret a vot”.
“Serem la mateixa gent que farà efectiu i vinculant el referèndum”, va afegir al mencionar la majoria social de catalans partidaris de les urnes. També Cuixart va referir-se “al consens” en “voler decidir el nostre futur” i, amb un símil entre l’origen d’Òmnium i la consulta, va establir que els catalans, per “tossuderia” i malgrat amenaces i cultura de la por, “sempre ens sortim quan fem coses coŀlectives”.
Osuna i Cuixart van coincidir de nou en la denúncia de “l’erosió democràtica”: l’alcalde va posar l’accent en els obstacles de l’estat al municipalisme; Cuixart en la cohesió social, que està en risc, va dir, per l’exclusió i la pobresa.
“Estem aquí en legítima defensa d’un futur millor” va assentar el president d’Òmnium. Per Osuna, la convocatòria és “l’oportunitat d’esdevenir un país millor, més democràtic i participatiu, que cerqui la llibertat i la felicitat” i “millori les condicions de vida de les classes populars”.
Un cop llegit el manifest, la coral va cantar els segadors. Punys aixecats i braços creuats convivien entre el públic, viva imatge de la pluralitat de la que fa gala el moviment. —Judit Josa

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?