Prevenció i educació, eines per acabar amb la violència masclista entre el jovent

2cf3de1421350014af841348e8a1b0fb

Càrrecs i militants del PSC del Vallès Occidental debaten al Centre Cultural com evitar la violència masclista en una taula rodona sobre les relacions afectives dels i les joves

«La prevenció i l’educació s’han de potenciar per acabar amb la violència masclista entre els i les joves». Aquest va ser el missatge més repetit en la xerrada de l’expert en violència de gènere i autor de la guia Enróllate con igualdad, Rubén Castro, i el viceprimer Secretari de la JSC del Vallès Occidental, David González. L’acte del 25 N, presentat per la primera secretària del PSC de Ripollet, Rosa Martín, va subratllar la importància d’una educació basada en la igualtat i el respecte, i de fomentar-la tant a les famílies com a l’escola, per acabar amb la xacra de la violència. González va explicar l’increment dels casos d’assetjament, violència i agressions entre joves i adolescents registrada: «Són d’actituds masclistes i controladores on es confon amor amb gelosia i que acaben amb la llibertat de dones molt joves» va dir, i va posar sobre la taula tres solucions per fer-hi front: «Condemnar qualsevol acte de violència masclista i assistir les víctimes; prevenir amb accions que permetin a les dones actuar abans que sigui massa tard; i insistir en l’educació, especialment amb les noves generacions».

Durant la xerrada es va denunciar la retallada d’un 26% de recursos que el govern del PP ha aplicat en matèria de prevenció contra la violència masclista des de l’any 2010. A parer de l’expert en violència de gènere i autor de la guia Enróllate con igualdad, Rubén Castro, ni el govern del PP a l’Estat, ni el de Junts pel Sí a Catalunya: «Estan fent cap esforç per acabar amb la violència masclista». Tot i això va recordar que «la solució no només es troba a la llei. L’educació i la sensibilització dins la família i a l’escola han de servir per fer canviar alguns paràmetres. S’ha de lluitar des de tots els àmbits», va concloure.

El Primer Secretari del PSC del Vallès Occidental Sud, José Luis Jimeno, va intervenir durant el debat per apuntar que un dels principals problemes de la situació actual és el model de societat: «El liberalisme portat a l’extrem acaba amb el respecte a la col·lectivitat i fomenta l’individualisme, i és això el que s’ha de corregir. Hem de educar a casa, però també a la societat en general, establir una escala de valors, i fer un esforç des de les administracions públiques”. –Redacció

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?