Pioner Fotoshopping
Acte inaugural de la primera edició del Fotoshopping divendres al Centre Cultural

Judit Josa
Judit Josa

El festival de fotografia comença a caminar. Després d’un “esforç titànic” de coordinació i mesos de treball, ha arribat el moment de gaudir-lo. Amb aquest missatge, els presidents d’Acció Fotogràfica Ripollet (AFR) i de la Unió de Botiguers de Ripollet (UBR), Joan Serrano i Sergi Samper, respectivament, inauguraven divendres al Centre Cultural la primera edició del certamen. 

L’acte inaugural, que va congregar gran parts dels comerciants i dels fotògrafs que entre l’1 i el 30 d’abril exposen en locals comercials de Ripollet fotografies d’autor, va voler posar en valor una iniciativa pionera a la comarca. “Ni a Cerdanyola, ni a Montcada i Reixac ni a Sant Cugat fan res semblant. Som pioners”, va destacar Serrano, segons el qual ara és l’hora que veïns i visitants puguin gaudir de l’art fotogràfic.
La gran festa de la fotografia suposa a més que trenta-tres socis d’AFR vegin complert una de les principals fites de la carrera de qualsevol fotògraf, que és, segons Serrano, la d’exposar de forma individual la seva obra. “Aquest és el màxim desig d’un fotògraf, ja sigui professional com amateur”, va afegir.
No només per als fotògrafs era especial el dia 1 d’abril; també ho va ser per les desenes de comerciants, professionals i restauradors que han cedit espai per l’art als seus negocis.
Hores abans de la inauguració oficial del certamen, l’autoescola Tatchepol, les botigues Hope, de sabatilles esportives, i Rosina Moda Intima presentaven les seves respectives coŀleccions fotogràfiques. La tònica es mantindrà durant tot el mes d’abril, ja que el festival repta al visitant a descobrir la ciutat i l’oferta comercial del municipi. “Estem orgullosos d’haver treballat les dues entitats juntes en benefici de Ripollet i esperem que (el festival) es consolidi per molts anys”, va desitjar Samper.
Durant els propers 25 dies, hi han previstes inauguracions individuals avui, dimecres, i els dies 7, 8 i 9 d’abril, i, durant la darrera quinzena de mes, els dies 15 i 16 i el 18, 20, 22, 23, 24 i 25. Els horaris de cadascun dels actes s’anuncien al calendari de la pàgina web www.fotoshoppingripollet.com.

FOTOS DE MIL TEMES
El darrer dia del certamen, el 30, hi ha presentacions als restaurants Eulàlia i Bistrot Bessones. “No són inauguracions pròpiament dites, perquè totes les mostres s’han obert divendres” va clarificar Eva Díez, una de les impulsores del festival. En cada una de les presentacions, el públic tindrà l’oportunitat de compartir opinions amb l’autor de les imatges exposades. Les col·leccions que s’exposen són molt dispars, tant en temàtica –des de fotografies de viatges a indrets i paratges o carrers, passant per bodegons, retrats o retalls de natura–, com pel que fa a la tècnica.

INCENTIUS I DESCOMPTES
Al mateix temps, molts comerços exhibidors ofereixen descomptes en els seus productes i serveis per al visitant de la mostra. Les ofertes estan publicades al web del certamen o via Faceboock, on la festa de la fotografia té presencia virtual.
L’acte d’inauguració va servir per animar al comerç local a operar a Internet alhora que es donaven les últimes instruccions als botiguers per fer bullir, durant aquets dies, les xarxes socials. Els comptes són @Fotoshopping_1, a Twitter, i Fotoshopping, a Faceboock.
Com deia la setmana passada una de les botigueres participants, del que es tracta ara és “de sortir al carrer amb els ulls oberts i disposats al passeig” per gaudir de la foto, el comerç i els racons de la ciutat. – Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?