Penjada del Cabraboc i dansa de la llegenda del Vell i la Vella per festejar el Carnaval

IMG_20230215_185030 copia

Amb la penjada del Cabraboc i la representació de la Llegenda del Vell i la Vella, aquesta tarda (18.30 h), Ripollet dona la benvinguda oficial al Carnaval. Tabalada dels Diables, ball de gitanes, dansa del Vell i la Vella, i el guiatge del Xarlatà protagonitzen dimecres un espectacle esbojarrat que porta al carrer llegendes tradicionals i personatges del bestiari ripolletenc, al so dels timbals de la colla de Diables. L’acte tindrà lloc davant de Cal Teixell (Casal de Joves, Rambla de Sant Jordi, 6) i finalitzarà amb la tradicional penjada al balcó de Cal Teixell del Cabraboc. Una figura, meitat humana, meitat bèstia, que és molt popular entre els escolars d’ençà la seva recuperació i l’organització de tallers i visites a les escoles per explicar la Llegenda del Vell i la Vella, els dies previs a la festivitat. Enguany se n’ha encarregat l’alumnat del grau d’Educació Infantil del Lluís Companys.

Dijous Gras, micro obert i divendres, carnaval infantil
Qui es disfressi trobarà l’escenari perfecte per fer-se fotos al Centre Cultural, a partir de Dijous Gras. En una edició dedicada al cinema, l’equipament ha muntat un photocoll al vestíbul i divendres organitza a més una sessió de micro obert. A les escoles el plat fort del carnaval se celebra divendres, dia en què la plaça de Joan Abad acull el Carnaval infantil (17 h), amb l’actuació del grup Rikus, i la Festa per a públic adolescent amb el DJ Aceitunas negras.

Rua de cine i multitudinàries coreografies
Tot i que al divendres hi ha petites rues a les escoles i s’engalana el Mercat Municipal, és dissabte, quan Ripollet viu de forma multitudinària el Carnaval, amb la Rua de Carnaval i amb el ball jove a la plaça de Joan Abad. Unes 1.100 persones disfressades desfilaran en onze comparses inscrites a la Rua d’un carnaval que s’inspira en el setè art. La Rua sortirà dissabte de Sarrià de Ter a les 17 h, en un recorregut ballat —música i coreografies tenen molt de pes al carnaval ripolletenc- fins al parc de Gassó Vargas. El ball, amb l’actuació del PD Joe Diem, començarà a les 23 h.
Després de la disbauxa del cap de setmana, Dimecres de Cendra, 14 de febrer, s’acaba el regnat de Carnaval, amb la despenjada del Cabraboc del balcó de Cal Teixell i tabalada de Diables (18.30 h, rambla de Sant Jordi). El programa festiu ha recuperat per aquell dia l’enterrament de la sardina, si bé, enlloc de l’antiga sardinada a la brasa que se celebrava fa uns anys, es farà amb sardines de paper, pintades per infants. Durant tota la setmana les escoles i el Centre Cultural reparteixen sardines de paper a qui ho demani. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?