Ovacions i reconeixements en l’adeu als vuit anys de govern d’Osuna

8 ple comiat, grup consistori sortint copia

14 dels 21 càrrecs electes el mandat 2019-2023 van acomiadar-se del plenari dimecres passat, entre mostres d’emoció i cordialitat dels grups polítics, en un ple a vesar d’espectadors

Les alegries i les dificultats, l’orgull d’haver servit al municipi i la responsabilitat d’haver estat al plenari municipal de la propia ciutat. A grans trets, tot això va formar part dels discurs dels regidors que, dimecres de la setmana passada, en l’últim ple van acomiadar el mandat 2019-2023. L’alcalde Josep M. Osuna posava punt i final als seus dos mandats al front de la ciutat, una decisió que havia pres molt abans de les eleccions del 28 M per complir amb el compromís ètic de Decidim d’un màxim de dos mandats en el càrrec, i s’acomiadava del plenari, però no de la política municipal. “Malgrat les dificultats, el balanç d’aquests anys és totalment positiu“ va dir, tot i reconèixer que, després dels mals resultats electorals de Decidim, “la satisfacció no era del tot plena”. L’alcalde va reivindicar el llegat de Decidim —”Ripollet és avui millor que fa vuit anys”, va dir — si bé va demanar “disculpes pels errors comesos” i per no haver estat “prou atents a algunes preocupacions”.

Després de felicitar al nou alcalde, Lluís Tirado i desitjar-li encerts, Osuna va rebre una llarga ovació del púlbic, que omplia la sala i de la resta de regidors del consistori que el van aplaudir dempeus.
L’alcalde en funcions va ser l’últim a intervenir en l’anomenat ple de les llàgrimes. Cada quatre anys, els regidors que no seguiran com a càrrecs electes en el mandat següent s’acomiaden. En aquesta ocasió, van ser 14 dels 21 regidors del ple municipal i les emocions van aflorar al llarg de la hora i escaig de l’acte.

De Decidim va acomiadar-se Pilar Castillejo, Fran Sánchez, Sergio Linares, Oriol Mor i Eric Plata. L’emoció va impedir parlar a Reyes Muñoz. Del PSC van dir adeu Mari Carmen Gutierrez, Juan Molina i Ramon Martos. De Ciutadans, formació que no va concòrrer a les eleccions, es va acomiadar Francesc Javier Tapia, i els regidors no adscrits, Josep Gabarra, Caridad Pérez i Eugeni Montanuy. Tot i continuar al proper mandat com a regidores socialistes, van intervenir Sonia Martín i la fins aleshores portaveu de SOM, Melody López. L’alcalde entrant, Luís Tirado, va agrair a Osuna la tasca feta —en “una ciutat complexa de gestionar, amb pocs recursos” i el va reconèixer: “Ha estat el meu alcalde” i “un polític honest amb la ciutat de Ripollet”. — JJR

.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?