Osuna demana el vot per Decidim per fer “història” amb la primera alcaldessa i Txell Caler, per seguir transformant Ripollet

6 Decidim

Dinou dels 21 candidats de Decidim van explicar diumenge, al parc primer de Maig de Can Mas— un dia abans d’iniciar-se les obres de reforma integral de l’espai—el programa amb el qual la coalició no només aspira a revalidar la victòria del 2019, quan va ser la força més votada, sinó també a avançar cap a la majoria absoluta al ple. Per aconseguir-ho, Decidim hauria d’obtenir els vots suficients per passar dels 10 regidors d’aquesta legislatura a 11.
Va obrir l’acte l’alcalde Osuna que va demanar el vot a Decidim per fer “història” amb la primera dona alcaldessa i perquè “cal seguir la feina feta” i “cal seguir renovant”, en moments de grans necessitats socials. Va tancar-lo entre aplaudiments i crits d’alcaldessa, l’alcaldable Txell Caler, “molt orgullosa” va dir, del model de ciutat actual i d’haver fet possible l’impossible, amb la neteja del riu i els primers tràmits de la residència per la Gent Gran.
“El projecte de Decidim va més enllà de vuit anys, volem continuar liderant la transformació amb projectes estratègics”, va continuar Caler. Un d’aquests reptes és la inserció laboral de coŀlectius en risc després d’haver transformat el patronat d’ocupació —que Caler va titllar “d’estructura clientelar”— en Ripollet Impulsa i millorar en tres punts els índex d’ocupació. Situar “Ripollet a la primera divisió d’Economia Social i Solidaria” amb el viver d’empreses, la renovació dels polígons i els projectes comunitaris iniciats o planejats i fer realitat la revolució verda, amb el pla de transició energètica, són alguns dels projectes estratègics citats per Caler. L’actual regidora i candidata va parlar “d’equipaments esportius i culturals de primera a tots els barris”, entre aquests la fàbrica de creació, a Tiana- Pont Vell, els Pinetons, Can Mas i centre, i de la defensa dels drets — des del dret a l’habitatge i l’empadronament al d’estimar a qui i com es vulgui—. Caler també es va comprometre a treballar, com ha fet Osuna, per fer possible el soterrament de l’autopista i l’hospital.
“Mentre altres només critiquen, nosaltres fem”, mentre altres presenten “un panorama catastròfic, nosaltres apostem per la iŀlusió, l’esperança i les capacitats” va dir Osuna. Llançant un dard al PSC, a qui no va anomenar, va afegir “Som de Ripollet i prioritzem Ripollet”, advertint del “canvi a pitjor” i d’un pacte amb la dreta per “ànsies de poder”.

Pinzellades del programa
Pilar Castillejo, número 20 a la llista va mostrar-se orgullosa que Ripollet sigui “la ciutat de més de 20.000 habitants que recicla millor de Catalunya” i va anunciar el compromís d’ampliar els dies de recollida, 3 per a envasos i 2 paper i cartró. Fran Sánchez i Reyes Muñoz, números 18 i 19, van parlar de fites i reptes en drets LGTBI, Memòria històrica i participació, i drets socials. Cap d’ells seguirà com a regidors al proper mandat perquè, com l’alcalde Osuna, pleguen al complir la promesa de dos mandats, va senyalar Julio Rua, candidat 17.
Les candidates 16, 15,14,13 i 12, Piedad Hernández, Roser Peris, Maria Toll, Nico Romero i Diana Serrano, van parlar de les zones verdes recuperades i les projectades, de les mesures per combatre la segregació escolar, de fiscalitat justa i gestió pública i d’accessibilitat.
L’escola d’adults, als baixos d’un edifici de 81 habitatges públics i el batxillerat artístic, són dos dels compromisos citats en aquest bloc. Altres promeses van ser un microbús intern (German Vázquez, 11), la compra de Can Migrat (Oriol Mor,9), l’anella verda (Eric Plata, 7), habitatge social sense cedir sol ni perdre titularitat pública (Silvia Soler (6), suport a comunitats energètiques i visió integral joventut (Aleix Monzó, 5), un “centre urbà de debó” (Nuria Chaves, 4), rendiment de comptes (Pablo López, 3) i pista d’atletisme homologada, pistes de padel i 3r pavelló a més de promoció esport escolar i femení (Andrea Guijarro, 2). — JJ

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?