Oportunitats en temps de crisi

IMG_2163-min

L’Agrupació local d’ERC, que ha iniciat converses amb Decidim per planificar un nou model industrial al municipi, demana que es blindin els terrenys de Sintermental a l’especulació urbanística per mantenir el sol industrial i obrir-lo a la indústria 4.0. Ciutats com Ripollet tindran l’oportunitat d’esdevenir pols d’atracció de la nova indústria si es gestionen bé els dels fons europeus Next Generation, vaticinen durant la passada campanya electoral.  

Des de fa anys, Ripollet és la tercera ciutat de la comarca amb més atur. Una dada “alarmant”  –en paraules de la secretària d’Organització de Jovent Republicà, Núria Escursell— que deixa al descobert un problema estructural del municipi i que, segons la republicana, s’accentua amb el tancament al desembre de la fàbrica Sintermetal. La nau del carrer Sarrià de Ter ocupava unes 200 persones.  Com se sol dir, plou sobre mullat.

En un dels últims actes de campanya,  la representant d’ERC va atribuir el problema de fons “a la inacció política dels governs PSC-CiU” i a “les polítiques de mínims i amb poca ambició de transformació”. Escursell també va explicar que han iniciat un procés negociador amb el govern de Decidim per abordar el problema. ERC considera que cal mantenir el sol industrial del municipi i, en les converses tot just iniciades per planificar un nou model industrial per Ripollet, ha demanat al govern local el seu compromís a no requalificar els terrenys de Sintermetal. D’aquesta manera, explica Escursell, volen evitar l’especulació urbanística i alhora generar oportunitats.

Els terrenys suposen l’oportunitat d’apostar per la indústria 4.0: sostenible, innovadora i fomentada en la recerca. “Una indústria que generi riquesa, estigui arrelada al territori i fomenti la formació del jovent ripolletenc”, retrata Escursell.

El diputat Joan Capdevila, que acompanyava a la republicana en aquest acte de campanya, va comprometre’s a fer soroll al Congrés per donar suport a les polítiques municipals mentre que l’exalcalde de Sabadell, Juli Fernández, va redundar en la idea d’oportunitats.

En un context d’emergència sanitària i de crisi econòmica i social profunda”, va dir Fernández , els fons europeus Next Generation obren un ventall de possibilitats “que no ha tingut cap generació anterior”. Ciutats d’arrel industrial com Ripollet tindran “la capacitat de ser pols d’atracció de la nova indústria”, va vaticinar el republicà al temps que la seva formació prometia vetllar perquè aquests fons arribessin “al conjunt dels ajuntaments i al teixit productiu de petites i mitjanes empreses”. Fernández va denunciar també la nul·la aportació de l’Estat en ajudes directes i ho va contrarestar amb les injeccions de capital de la Generalitat. Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?