Onze projectes dissenyats per joves aspiren a convertir-se en inversions

1df239275e5f6d67099a254b5b97e683

Alumnes dels cinc instituts de Ripollet agraeixen l’oportunitat de coŀlaborar en una “experiència única” per millorar el poble

“Gràcies per escoltar la nostra opinió”. En essència aquesta va ser una de les frases més escoltades dissabte, al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet, quan alumnes dels cinc instituts públics i concertats del municipi van presentar els onze projectes (inicialment eren 12) que aspiren a materialitzar-se aquest mandat en forma d’inversió municipal. L’Ajuntament destina 300.000 euros d’inversió a la segona edició dels pressupostos participatius, elaborats, com l’any passat, per alumnes de 4rt d’Eso de secundaria.
Des d’aquesta setmana i fins el 8 d’abril els veïns podran consultar al web participa.ripollet.cat els vídeos dels projectes —dilluns no havien estat penjats— i votar-los en línia en aquesta mateixa pàgina web o de forma presencial al Centre Cultural (rbla. de Sant Jordi, 2-4), l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (c. de Balmes, 4) o el Poliesportiu municipal (c. de Magallanes, 22-24).Durant el període de votació, el Centre Cultural acollirà una exposició amb la informació dels projectes que se sotmeten a la votació popular per ser executats amb el pressupost municipal de 2018.

SENSIBILITAT PÚBLICA
La majoria dels projectes presentats proposen intervencions a la via pública, en especial a les zones lúdiques. Els alumnes de Can Mas han presentat projectes per reformar el camí de la serra, la creació d’un parc lúdic per a infants amb discapacitats i la remodelació del Parc Norbert Fusté; de l’Institut Lluís Companys proposen instaŀlar fonts a diferents indrets de la població i la millora de la seguretat vial; de l’Insitut Palau Ausit, la reforma dels lavabos del pavelló Joan Creus, la creació d’un parc lúdic per a gossos i la instal·lació d’endolls solars a l’aire lliure per carregar els mòbils; de l’escola Sant Gabrie advoquen per l’ús de llums leds i per cobrir i ampliar les tauletes de pícnic del Parc Gassó Vargas mentre que els alumnes de l’escola FEDAC han presentat un projecte per convertir en zones de vianants els trams més estrets dels carrers de la Salut i Isabel La Catòlica.— JJR

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?