Neix L’Aresta, un col·lectiu jove, per dinamitzar la vida cultural i lúdica de Ripollet

8f704c6e91e045c72378c71d940a59ce

Aspiren ser un punt de diàleg, reflexió i trobada entre moviments socials a més de crear propostes alternatives d’oci juvenil, expliquen els fundadors

Una aresta és una unió entre dos punts i és també el caire i el tros afilat que sobresurt de la fusta. A Ripollet a més és el nom d’un coŀlectiu de joves d’entre 19 i 25 anys que dissabte vinent presenten la nova associació: “Com a punt de trobada que volem ser, unim punts i sí, també som contundents”, diu Raül, un dels deu joves impulsors, per explicar el sentit que li dona al nom.
Després d’un any en procés de creació, L’Aresta inicia aquest dissabte l’activitat pública amb un “tastet, en un sol dia i en poques hores, de totes les coses que tenim ganes de fer”, explica Laura, la més veterana de la colla. “Per això al programa hi ha espectacles al carrer, xerrades i dinar”, subratlla. La batucada de Rhithm’n’moyo iniciarà la jornada a les 11.30 hores i una tabalada dels Diables de Ripollet hi posarà el punt final a les 17 hores. Entremig vermut popular amb Rinconete en tu retrete, debat a mà alçada sobre el nou projecte i xerrada sobre els moviments socials amb la participació de la PAH i la coŀlaboració del coŀlectiu d’historiadors GER. El dinar —unes Migues que fan gràcies a les aportacions de comerciants del Mercat Municipal — tindrà versió vegetariana i opcions alternatives per a celíacs.

En la declaració d’intencions de l’Aresta, l’objectiu fundacional de la qual és “dinamitzar la vida cultural i lúdica de Ripollet” ocupa un lloc destacat el de “fer xarxa”. Que la seva sortida al carrer comenci i acabi amb activitats d’altres entitats no és casual: “com a punt de trobada, hem d’implicar a les entitats del poble”, considera Raül.
Les “ganes d’aportar” i de canalitzar idees i projectes per Ripollet els ha motivat a constituir-se com a associació tant com “donar una alternativa d’oci als joves”, que ens aquests moments, asseguren, és “limitada”. Helena matisa: “som joves, però no només ens adrecem a joves, l’entitat està oberta a qualsevol persona”.

Tampoc els seus interessos és centren en exclusiva a l’oci. “Més enllà del vessant festiu, volem treballar per ser un espai de reflexió de diàleg i on obrir els ulls”, apunta Laura, segons la qual amb el mateix funcionament de l’entitat es veurà cap a on deriva.

REUNIONS OBERTES PER DECIDIR L’ACTIVITAT DE L’ENTITAT
De moment, el programa de la presentació preveu a les 15 h de dissabte la celebració del debat Els moviments socials, d’on venim i cap a on anem. Concerts, xerrades i tallers de, per exemple, empoderament personal formaran part de l’activitat habitual de L’Aresta si així és decideix en les reunions setmanals de l’entitat. La primera de les assemblees obertes, — per la qual la colla ha fet una crida a la participació que reafirmarà dissabte— es realitzarà el dimecres 1 de febrer a les 20.30 hores al local del Kftí del Casal de Joves. Expliquen que aspiren a funcionar de forma horitzontal i independent, tot i que de moment han posat l’energia en el dia de la presentació. La proposta dels joves ja esta al carrer: aquest dissabte 28, de 12 a 17 h, al pati del Centre Cultural, obren barraca. –Judit Josa

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?