Multitudinària condemna

178044b1339d92618b3b1af938fc75de

Coincidint amb la parada de país convocada a Catalunya per la Taula per la Democràcia el dimarts 3 d’Octubre, una multitud de ripolletencs va condemnar al carrer la violència i repressió policial el dia del Referèndum. Juntament amb veïns de Cerdanyola, van tallar la C-58   

Amb el càntic de “Els carrers sempre seran nostres”, una multitud va congregar-se dimarts de la setmana passada a la plaça de Pere Quart en resposta a una convocatòria de la Taula pel Sí i el Pacte pel Referèndum Local. Molts comerços amb les persianes baixades —la Unió de Comerciants va sumar-se a la convocatòria de parada del país— el mercat municipal i les escoles tancades, i els actes de l’Ajuntament, que també va sumar-se a la parada, suspesos.

El lema de la manifestació més gran que es recorda —com se l’ha anomenada— era el reclam de democràcia i el rebuig a la violència policial de l’1 d’octubre patida en diferents coŀlegis electorals catalans, que no a Ripollet, durant la jornada del referèndum inconstitucional. La manifestació va recórrer la rambla de Sant Jordi, va baixar pel carrer de Cot i carrer de Balmes per enllaçar amb els manifestants de Cerdanyola del Vallès, a l’alçada de la carretera de Barcelona. La via va estar tallada uns minuts.
Posteriorment els manifestants van tallar la C-58, on van cantar els Segadors, en un dels moments més emotius de la protesta.— JJR

 

Clam pel diàleg, dissabte

Vestits de rigorós blanc i sense cap distintiu polític ni bandera, tres centenars de ripolletencs van concentrar-se dissabte davant de l’Ajuntament per reclamar als governants diàleg i apostar per la via del “respecte i l’entesa”. El manifest es va llegir també a la plaça de Pere Quart. 

Amb el lema ‘Espanya és millor que els seus governants. ¿Parlem? tres centenars de ripolletencs vestits de blanc van clamar dissabte perquè els polítics “facin la seva feina” i aportin “més solucions”. El mateix manifest a favor del diàleg entre l’Estat i la Generalitat es va llegir en places i davant de consistoris d’arreu de l’Estat. La concentració es va iniciar al davant de l’Ajuntament —l’alcalde Josep M. Osuna hi va ser present els primers minuts però després va haver d’atendre un casament— , on una dona va llegir el manifest, escrit en castellà. Posteriorment els manifestants es van dirigir a la plaça de Pere Quart on de nou, una veu masculina ara, va tornar a llegir el text. El text, difós per les xarxes socials, adverteix que si la ciutadania no intervé com a societat, “Espanya es convertirà en un país difícil d’habitar” i que “això no ho resolen ells, sinó la gent, el diàleg i la convivència”.

A la manifestació van participar-hi destacats dirigents socialistes locals, entre aquests l’actual primer secretari i portaveu del grup municipal del PSC, Luís Tirado, a més de l’ex alcalde, Juan Parralejo — JJR

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?