L’oficina de DNI i Passaport de la Policia Nacional torna a obrir a Ripollet, modernitzada i amb més capacitat de tramitar documents

8 visita comisaria 20240117_103135 copia

Malgrat l’endarreriment del procés, el Delegat del Govern i l’alcalde Lluís Tirado van celebrar dimecres la posada en marxa de la comissaria i esperen que sigui un referent modern per a la tramitació de documentació oficial. Amb les instaŀlacions renovades i accessibles, té capacitat per atendre no només els 40.000 habitant de Ripollet sinó també els de municipis veïns, alleujant així altres oficines administratives de la Policia Nacional.

Després de gairebé tres anys, ja es possible fer tràmits bàsics de documentació sense moure’s de Ripollet, com ara expedir i renovar el document nacional d’identitat i el passaport, tramitar la targeta d’identitat d’estranger o demanar informes de nacionalitat entre altres. L’oficina de DNI i Passaports de la Policia Nacional de Ripollet, situada al número 78 del carrer de Tamarit, ha tornat a obrir i a prestar serveis de documentació després d’haver estat tancada per obres. Reformada i amb una dotació d’onze nous agents de policia que depenen de la comissaria de Sabadell, té ara capacitat per tramitar 50 DNI diaris, 25 passaports i 16 documents d’estrangeria.

El delegat del Govern Central, Carlos Pietro i l’alcalde Lluís Tirado van mostrar la seva satisfacció per la reobertura i la represa d’un “servei fonamental” per a la ciutadania, dimecres de la setmana passada, en una visita d’inauguració. A l’acte van assistir-hi la subdelegada del Govern, Josefa Beltran, el regidor de Seguretat, Manuel Parra i altres regidors de PSC, Decidim i Vox a més de comandaments de la Policia Nacional a Catalunya i de la Policia Local.

Obres d’actualització
Situada en un edifici de dues plantes i soterrani construït l’any 1944, l’oficina de Ripollet es va tancar al febrer de 2021 per reformar l’edifici policia, que estava en mal estat de conservació i no complia les exigències d’accessibilitat i confort actuals. L’atenció al públic s’ha concentrat a la planta baixa mentre que el primer pis s’ha reservat per arxiu documental. Les noves instaŀlacions disposen d’espai d’accés, sales d’espera àmplies, sis punts d’atenció al públic, millors accessos i banys reformats i accessibles.

Les causes d’Endarreriment
Les obres de reforma havien de durar nou mesos i la comissaria havia d’estar tancada un any però finalment el procés va acabar allargant-se gairebé tres anys, durant els quals, els ripolletencs han hagut de desplaçar-se a Sabadell, a Cerdanyola del Vallès i altres comissaries de municipis de l’entorn per tramitar el DNI i altres documents. L’endarreriment es deu a la mateixa complexitat de les reformes —es van haver de substituir les instaŀlacions d’aigua, cosa no prevista—, als efectes de la pandèmia i a les garanties de seguretat i dificultat d’equipament i dotació de personal si bé la voluntat de reobertura s’ha mantingut sempre, va explicar el delegat del Govern.
Segons l’alcalde Tirado, “l’espera ha valgut la pena” perquè Ripollet ara té l’oficina de Policia Nacional que “es mereix”: L’alcalde va destacar que estigui “totalment equipada” i sigui “el model d’oficina que es vol implantar a la resta del territori, pel que fa a seguretat i la qualitat de servei que es podrà donar a la ciutadania”, va dir. La de Ripollet és la més “moderna” de l’estat espanyol, van coincidir en subratllar Tirado i Prieto en els seus respectius parlaments d’agraïment..
Tirado va donar la benvinguda als onze agents incorporats, en la seva majoria joves i procedents d’arreu de l’estat, mentre que el delegat del Govern va voler destacar la professionalitat i humanitat dels uniformats per resoldre urgències el mateix dia. .
La comissaria de Ripollet obre de dilluns a divendres, de 9 a 14:30 hores, i tanca els dissabtes i diumenges. El sistema de cita prèvia està en funcionament des de fa uns dies. —J. Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?