Les tapes i les botigues de proximitat protagonitzen la primera edició d’Enfira’t

6 enfira't

A més d’un aparador pels comerços, negocis i bars allunyats del centre, la primera fira conjunta de la restauració i el comerç local aspira esdevenir una proposta lúdica i familiar pels consumidors. Amb la celebració de la primera edició de la fira, diumenge al matí a la plaça del Molí i a la Rambla de Sant Esteve, també es vol reconèixer la feina ben feta i la resiliència, en un dels sectors més castigats per la pandèmia

Qui tingui ganes d’activitats al carrer trobarà en la primera edició d’ Enfira’t, aquest matí de diumenge 3 d’abril, a la plaça del Molí i a la Rambla de Sant Esteve, un espai de passeig, compres i menjar per descobrir la gastronomia i l’oferta comercial de Ripollet. Segons la regidoria de Comerç, la Unió de Comerciants de Ripollet i el Gremi d’Hostaleria, amb Enfira’t neix un nou concepte de fira lúdica. A més d’estands, hi haurà fil musical en tot el recorregut de parades de comerços, música en directe amb la cantant de rhythm§blues de Ripollet Ester Wax (Wax&Boogie) a la zona de degustacions —amb tapes i begudes a preus populars—, jocs de fusta per a tothom i activitats familiars del grup promotor de la fàbrica d’arts i creació La Traça, flanquejant els extrems de la fira. Entre les 10 i 15 hores de diumenge, una vintena de comerços instaŀlaran estands a la Rambla de Sant Esteve mentre sis bars i restaurants prepararan tapes i serviran beguda a la plaça del Moli.

“Serà una festa molt familiar” prometen els organitzadors de la primera fira conjunta comerç-restauració dels últims anys, la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR) i el Gremi d’Hostaleria, que, després d’unes temporades molt difícils pels negocis dels dos sector, s’han esforçat en preparar una matinal perquè els ripolletencs “no només vinguin de passada a la fira, sinó que s’hi quedin i gaudeixin”.i comerciants i restauradors “oblidin el viscut els últims dos anys”.

Diumenge confien exhibir la “bona rebuda” que ha tingut la iniciativa entre comerços i restaurants i bars, amb almenys 17 botigues i sis establiments de menjar inscrits en el moment de presentar el projecte, dilluns de la setmana passada. Van explicar-lo els presidents de la UCR i del Gremi d’hostaleria del Vallès Occidental Sud i el Barcelonès, Sergi Vera i Jordi Moya i la regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç, Txell Caler,
Des de l’àrea de Desenvolupament Econòmic de l’ajuntament, esperen que el concepte de fira lúdica —representat en aquesta primera edició amb la imatge d’una nena devorant una hamburguesa sobre un cridaner fons rosa fúcsia i el lema El comerç, per menjar-se’l— es consolidi i que amb el mateix nom d’Enfira’t puguin convocar-se diferents edicions.

Abans de la pandèmia la UCR ja organitzava un parell de fires comercials per la primavera i la tardor. La proposta d’Enfira’t però va més enllà i és fruit d’un “treball en equip”, va subratllar Caler. L’Ajuntament presta suport logístic i posa a disposició del teixit associatiu comercial (que inclou tant botigues com restaurants) eines i recursos d’organització i difusió, amb la finalitat de posar en valor el comerç i la restauració local.
Reconèixer la capacitat de resiliència del sector i valorar “la feina ben feta” dels negocis de proximitat, són, segons la regidora d’Ocupació, Comerç i Empresa, dos dels objectius d’aquesta nova matinal de passeig, compres i menjar al carrer. —Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?