Les famílies de El Martinet reclamen a l’Ajuntament un espai digne per fer classes

7 Martinet 2

Gran part de l’alumnat de l’escola institut El Martinet no ha tingut una aula fixa per fer classes des de que van començar l’Educació Secundària Obligatòria, la ESO. L’endarreriment de les obres d’ampliació del centre, que ofereix educació secundaria obligatòria des del curs 2019-2020, ha obligat al professorat a fer malabarismes per fer front a la manca d’espai. “No han tingut ni aula de referència, ni laboratori ni sala de música”, lamenta una de les mares de l’Associació de Famílies de El Martinet (AFI).
Les famílies van mobilitzar-se el segon dia de curs, dijous 7, i enlloc de portar fills i filles a l’escola van fer una protesta amb timbals i xiulets fins a l’Ajuntament per reivindicar un espai on fer classes durant tot el curs escolar.

Durant la protesta van ser rebuts pel regidor d’Educació Oscar López (PSC) i la regidora Lurdes Serra (ERC).
Després de la reunió, l’Ajuntament va emetre una nota de premsa on garantia a l’Institut Escola Martinet l’ús del centre cívic de Can Mas — espai que l’ajuntament va cedir l’any passat a l’escola per fer-hi classes— fins que la Generalitat poses en funcionament un nou mòdul a El Martinet. El departament d’Educació té previst enviar el mòdul a finals de setembre i es calcula que podria estar en funcionament entre octubre i novembre.
Malgrat que amb la instal·lació del mòdul, de 130 m2, l’institut escola sumarà tres aules, el nou espai provisional serà insuficient per cobrir les necessitats d’espais d’ensenyament, argumenten les famílies. L’institut escola té un grup addicional a quart d’ESO, dels anomenats bolets, que continuaria sense una aula fixa, expliquen. Es per això que demanen a l’Ajuntament la cessió d’un espai durant el curs escolar, fins al juny i no només fins l’entrada en funcionament del mòdul. També demanen poder parlar amb l’Associació de veïns de Can Mas, per buscar fórmules d’usar el centre cívic que no excloguin l’activitat veïnal. Les famílies, diuen, ignoraven el conflicte que va ocasionar al veïnat i defensen i entenen la necessitat d’espais per activitats veïnals i per al barri.
López i Serra han remarcat que El Martínet ha començat el curs amb els mateixos espais que el 2022-2023. Segons les famílies, però, l’Ajuntament va comunicar al centre que no disposaria de l’espai cedit el curs passat (a partir de la instal·lació del mòdul) quan ja estava la programació feta. — JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?