Les claus del pressupost 2017

f14a855e71266fce000280ce97ff2b84

El capítol de despeses corrents s’ha ajustat per finançar amb recursos propis els set projectes escollits en el procés participatiu

El pressupost de Ripollet 2017, el segon elaborat per l’equip de govern de Decidim, destaca per ser el primer en incorporar una partida al capítol d’inversions condicionada a l’elecció del veïnat. “Hem deixat de decidir algunes coses perquè la ciutadania pogués prendre decisions”, remarca la regidora d’Hisenda, Pilar Castillejo en la presentació del projecte de pressupostos que ha elaborat per al 2017 i que va ser aprovat dijous passat al ple municipal.

MÉS DESPESA QUE EL 2016 AMB INVERSIONS INCORPORADES
La despesa total prevista és de 30 Milions d’euros, 1,1 M més que el de 2016. Això passa perquè el pressupost incorpora les inversions previstes al pla d’inversions 2016-2019 que es realitzaran l’any vinent tot i que estaran finançades amb aportacions d’altres administracions.
Sense el capítol d’inversió amb fons supra municipals, el pressupost davallaria segons Castillejo en 170.000 euros, respecte al de fa un any.
Per primera vegada la despesa total prevista serà finalment superior a la previsió d’ingressos. El projecte de pressupostos aprovats no ha incorporat la rebaixa d’un 2% d’IBI que el govern ha hagut d’acceptar aplicar a canvi del suport de Ciutadans a les ordenances. En el document aprovat dijous, junt amb la rebaixa de l’impost, no s’ha recollit la rebaixa però, amb l’objectiu d’evidenciar l’oposició de l’executiu a la baixada d’impostos. “Per fer polítiques cal ingressos”, és un dels mantres. Intervenció haurà d’ajustar el diferencial d’uns 150.000 euros, (el que les arques municipals deixaran de percebre amb la rebaixa del 2% per a l’exercici del 2017), entre despesa prevista i ingressos.

EL PROCÉS PARTICIPATIU ES FINANÇA AMB RECURSOS PROPIS
Amb tot, Castillejo ha qualificat el pressupost de realista. Els prop de 300.000 euros destinats a cobrir els projectes votats per quatre milers de ripolletencs surten, per exemple, d’un reajustament de la despesa corrent mentre que el pla d’inversions aprovat al començament de l’exercici, ha mantingut intacte la seva dotació. Els pressupostos participatius es finançaran amb recursos propis i el pla d’inversions amb les aportacions de tercers.

REALISTES: NÚMEROS AJUSTATS A L’ESTAT D’EXECUCIÓ 2016 I NO A LES PREVISIONS
A grans trets, el pressupost segueix les línies de l’any passat quan els primers comptes del govern de Decidim van recollir la distribució municipal en cinc àrees. Pel 2017, l’esforç s’ha concentrat, segons Castillejo, en ajustar els números a la realitat. “Els ingressos s’han ajustat molt acuradament” tenint com a referència l’estat d’execució dels comptes de 2016 enlloc de les previsions de fa un any. Tot i que, com s’ha explicat el comput total del pressupost s’incrementa, en realitat l’Ajuntament preveu rebre 172.0000 euros menys que el 2016.

CONSOLIDAR SERVEIS
El projecte aposta per fomentar l’acció comunitària transversal i educativa, al barris. En aquest sentit es vol consolidar projectes iniciats l’exercici anterior en l’àmbit de justícia social, com l’oficina d’habitatge, el pla de joventut, o el pla educatiu local. – JJR

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?