L’edifici dels antics jutjats de pau serà la seu del primer equipament per a dones de Ripollet

6 façana antics jutjats

 

Durant dos mesos, la regidoria de feminismes recollirà les opinions de les dones del municipi i de les entitats per definir com ha de ser l’espai i els serveis que ha de prestar abans de reformar l’edifici del carrer Nou

Situat a pocs metres del mural feminista Juntes som més fortes i molt aprop del mercat municipal de Ripollet, l’antiga seu dels Jutjats de Pau del carrer Nou acollirà a partir del 2022 el primer equipament municipal adreçat a dones. Des de l’Ajuntament s’imaginen un espai de trobada multicultural, intergeneracional, d’ús mixt — que pugui ser visitat tant per dones com per homes i amb activitats exclusives per a dones i altres obertes a tothom—, i que alhora sigui un espai de referència del feminisme .local.
La regidoria de Feminismes, que dilluns va presentar en roda de premsa el procés participatiu ‘El Futur és lila’, espera amb la posada en marxa del nou equipament “ampliar la mirada” i que els serveis que el consistori ofereix a les dones puguin anar més enllà de la prevenció de la violència masclista i l’atenció a les víctimes. “Volem que, a banda d’un punt lila, sigui un espai de participació, d’empoderament, de creixement personal i de participació política des d’una perspectiva feminista”, va dir dilluns la regidora Txell Caler, durant la roda de premsa virtual. Aquest és el plantejament inicial, tanmateix abans no es porti a terme hi ha la possibilitat de transformar-lo perquè la regidoria sotmetrà la idea a un procés de participació.
“Falta la veu de les persones que l’utilitzaran” va insistir Caler. Entre els mesos de novembre i desembre, l’Ajuntament recollirà opinions de dones tant per diagnosticar “les necessitats reals de les dones” del municipi com per, ·”entre totes”, decidir els usos del nou equipament. Quines activitats s’han de fer?, Quins serveis s’han de prestar? o si s’ha de traslladar a la seu tot el departament tècnic? són alguns dels debats i preguntes que hi ha sobre la taula: Des d’ahir dimecres, les dones poden contestar l’enquesta penjada a la pàgina web participaripollet.cat i entre novembre i desembre s’han previst dues trobades, el dia 19 i el dia 10 de desembre, amb entitats i dones. El procés es fa abans de reformar l’edifici, una acció prevista pel 2021, i amb la idea que el nou equipament es pugui posar en funcionament el 2020 —RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?