L’Ajuntament celebrarà aquest dijous la primera audiència ciutadana prèvia al ple municipal
dav

dav

El nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), que regula el funcionament intern de l’Ajuntament, s’aplicarà de forma íntegra a partir de la sessió plenària d’aquest dijous. Abans del debat polític, està previst fer una audiència de veïns i veïnes, una de les novetats més destacades del reglament aprovat al gener i que va entrar en vigor parcialment al ple de febrer.

Si algun ripolletenc ho ha demanat per escrit, aquest dijous podrà intervenir en l’audiència ciutadana que a partir d’ara se celebrarà cada mes, just abans de la sessió plenària..El Ple ordinari del mes de març, que se celebrarà aquest dijous, dia 31, serà el primer que aplicarà de forma íntegra la nova normativa establerta pel Reglament Orgànic Municipal, la norma que regula el funcionament del consistori, del ple i dels drets i deures dels regidors i regidores que l’integren.

Aprovada inicialment durant el Ple del 30 de setembre de 2021 i de forma definitiva el 27 de gener de 2022, la nova normativa va més enllà de ser una simple actualització de l’anterior ROM de l’any 2015 i, segons el consistori, també adapta el funcionament intern a la nova realitat social, especialment dels darrers dos anys, amb la situació sanitària de pandèmia per la Covid-19.

Principals modificacions
El text del nou Reglament Orgànic Municipal crea l’audiència prèvia a la celebració de cada Ple. En aquesta audiència, les veïnes i veïns de Ripollet podran formular preguntes als regidors i regidores. Hauran de fer la petició per escrit, com a màxim, el divendres abans de cada Ple, especificant la temàtica de la pregunta. Els regidors i regidores podran respondre en el moment o, en el cas que no pugui ser així, hauran de respondre les consultes ciutadanes per escrit en un termini màxim de 20 dies.

Aquest espai d’audiència prèvia complementa el que preveu el reglament de Participació en finalitzar la sessió plenària, un espai de preguntes que poden fer les persones assistents al Ple per a aclarir qüestions plantejades en el transcurs de la sessió.

També es modifica l’apartat de precs i preguntes de les sessions plenàries, permetent que els regidors de l’oposició repreguntin o demanin aclariments una vegada el govern hagi respost. Aquest sistema que permet la rèplica des de les files de l’oposició es va començar a aplicar en la sessió de febrer.
El nou text del ROM, que va ser aprovat després de les aŀlegacions presentades pel regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, també preveu l’assistència i vot electrònic per a les regidores i regidors del Ple que estiguin de baixa per maternitat o que es trobin en situació de malaltia greu acreditada, així com la celebració sempre telemàtica, tant de la comissió especial de comptes, com de les comissions informatives prèvies al ple.— RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?