L’Ajuntament adjudica dos dels primers projectes d’obra paralitzats per la pandèmia i la falta de recursos

6 inversions plaça Moli

Aquest mes ha finalitzat la licitació per substituir la coberta de fibrociment d’un edifici municipal i per modernitzar i adaptar l’espai de joc infantil de la plaça del Molí a infants amb diversitat funcional. Les dues obres adjudicades a empreses diferents suposen una inversió conjunta de 166.945 euros.

El ple d’abril va aprovar una modificació de crèdits que permet a l’Ajuntament destinar romanents del pressupost de l’any 2020 a inversions. Amb l’aprovació d’aquest punt el consistori preveu donar sortida a un gran nombre de projectes que, malgrat comptar amb el vist i plau del plenari, s’havien quedat aturats per la pandèmia i/o estaven pendents de finançament. La substitució de la coberta de fibrociment d’un edifici municipal i la remodelació de l’àrea de jocs infantils de la plaça del Molí, adjudicades a mitjans d’aquest mes, són dos d’aquest projectes.
La Junta de Govern Local adjudicava la setmana del 10 al 14 de maig els projectes d’obra per substituir la coberta de fibrociment de la Brigada Municipal i de la remodelació de l’espai de joc de la Plaça del Molí per un import conjunt superior als 165.000 euros.

Transformació d’una zona de jocs en espai inclusiu i retirada d’una coberta d’amiant deteriorada

La remodelació de l’espai infantil de la plaça parteix del projecte participatiu ‘Plaça el Molí, un parc per a tothom’ impulsat pels alumnes de 4t de l’Institut Can Mas en el marc dels Pressupostos Participatius de l’any 2018 i escollit en les votacions populars del mes de maig d’aquell any.

A banda de modernitzar l’àrea de jocs infantils de la plaça, el projecte aborda la seva transformació en un espai accessible a persones amb diversitat funcional. Així, s’instaŀlarà terra de cautxú, una taula amb banc de vuit places més dues adaptades per a cadires de rodes i diferents jocs inclusius, accessibles per a infants amb mobilitat reduïda.
El projecte d’obres ha estat adjudicat a l’empresa Multiserveis Nou Net per 60.461,80 €, IVA inclòs, i el termini d’execució de les obres és d’un mes. Pel que fa a les obres de substitució de la coberta de fibrociment de l’edifici de la Brigada Municipal, el projecte ha estat adjudicat a l’empresa Cros Obres i Serveis, per 106.482,96 €, IVA inclòs.

El projecte contempla la retirada de la coberta de fibrociment d’un dels edificis de la Brigada, ubicat al número 31 del carrer Jaume I, a càrrec d’una empresa especialitzada en la retirada d’amiant, i la seva substitució per una coberta lleugera que garanteixi la impermeabilització de l’espai i l’aïllament tèrmic. La coberta actual està molt deteriorada i presenta filtracions, segons ha informat l’Ajuntament. — RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?