La taula de xoc de Ripollet comença amb més de 200 propostes el pla de recuperació econòmica
6 Ripollet pla de xoc

52738552667e33eb1fba35383a2da217

Aquesta setmana es constituiran les tres subcomissions de treball per tal de concretar les accions. Més d’una vintena de representants d’entitats i agents socials i econòmics en formaran part

La Taula central de treball per elaborar un pla de xoc i establir les bases per a la reparació i recuperació social i econòmica de Ripollet, davant la situació generada per l’emergència sanitària de la covid-19 va celebrar dijous passat la seva primera reunió. La taula està formada per l’Alcalde, José M. Osuna i els portaveus de tots els grups municipals, a més de diversos regidors i regidores de l’equip de govern, les persones coordinadores dels diferents àmbits de l’Ajuntament i la Secretària o la persona en qui delegui. En la primera sessió els portaveus van comentar el contingut de les seves propostes, que en total sumen més de 200 i van destacar la voluntat de tots els grup municipals de trobar el consens en benefici de la ciutadania.
L’alcalde Osuna va valorar la similitud de moltes de les mesures urgents que s’han proposat malgrat subratllar que n’hi ha d’altres, més a llarg termini, sobre les quals “segurament costarà més posar-se d’acord”. Tot i això, l’alcalde veu positiva la pluralitat dels punts de vista perquè “el que aconseguirem és no deixar ningú enrere”.
Osuna també ha assegurat que “aquesta crisi ha accentuat les desigualtats ja existents” i creu que “si realment volem estar més preparats com a administració local, com a institució i com a societat, hi han moltes coses que han de canviar a nivell social, econòmic i mediambiental”.

Subcomissions de treball setmanals
Aquesta setmana està previst que comencin a funcionar les tres subcomissions de treball, sobre Drets Socials, Desenvolupament econòmic i Desenvolupament Comunitari. Cadascuna estarà formada per responsables polítics, tècnics i administratius de l’Ajuntament i comptarà amb representants de tots els grups municipals, regidors del govern i tècnics de les àrees que es considerin oportunes. A més, hi ha prevista la presència de representants de més d’una vintena d’associacions i agents socials i econòmics atenent els temes a tractar per la subcomissió de treball. Serien les següents:
— Drets Socials: Creu Roja, Càritas, CE La Gresca, Esplai l’Estel, AMPA escola pública, PAH, Acollim Ripollet, Comitè de dones, Taula LGTBI i Taula per la Diversitat Funcional.
— Desenvolupament Econòmic: UCR, Ass. Empreses Ripollet, Gremi d’Instaŀladors, Gremi d’Hostaleria, representant del Mercat Municipal i representant del mercat setmanal.
— Desenvolupament Comunitari: 2 representants d’entitats culturals, 1 o 2 (si hi ha moltes soŀlicituds) representants de clubs esportius, 1 representant d’entitats juvenils i 1 representant Associacions de Veïns i Veïnes.
La previsió és que les subcomissions es reuneixin setmanalment i que els treballs estiguin enllestits a finals del mes de juny, per tal d’aprovar el Pla de xoc en sessió plenària.
Prèvia a la reunió, el PSC i les JERC van presentar les seves respectives propostes. Més informació a la pàgina 10 —RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?