La revolta de la gent gran

a6026d97db0c19ba76f2c5c141efd324

El Club de Jubilats treballa en un projecte de suport a cuidadors no professionals i inicia una sèrie de tallers al Centre Cultural alhora que reivindica reconeixement per a les persones grans

Van saltar a la plaça pública a l’estiu, a l’organitzar-se per exigir la construcció i posada en marxa d’una residència per a gent gran i ara, després d’oficialitzar la seva constitució com a coŀlectiu l’octubre de 2016, reivindiquen des de diferents camps que es valori l’experiència de l’edat. No només això, volen a més que” les persones grans tinguin un paper actiu” en la societat i seguir contribuint en “el foment de valors com el respecte, la igualtat, la convivència, la llibertat, la justícia i la solidaritat”.
El Club de Jubilats i Pensionistes de Ripollet ha estat treballant en un projecte perquè el municipi pugui formar a persones de la ciutat que cuiden familiars i veïns en situació de dependència o a persones grans. En paraŀlel al disseny d’aquesta proposta, que l’entitat té intenció de presentar en breu als responsables del Patronat Municipal d’Ocupació perquè puguin valorar-la, van iniciar, dimecres passat al Centre Cultural, una sèrie de tallers per a persones grans. El proper tindrà lloc avui.
Una altra de les idees que han posat sobre la taula és la realització a Ripollet d’un curs perquè les persones que treballen en el sector sociosanitari puguin obtenir un certificat de professionalitat. Tots aquests projectes es van exposar el 13 de gener al barri de Can Vargas, durant una reunió veïnal per debatre el projecte de centre socio sanitari (la reclamada residència) així com el seu model.

POSAR-SE A TREBALLAR
Els responsables de l’entitat van plantejar una residència amb més d’un centenar de places, de les quals aspiren que una vuitantena siguin concertades (públiques). En aquest sentit, consideren que cal començar a elaborar el pla d’empresa i demanen que el consistori crei una comissió de coordinació tècnica-política composada per representants municipals i de la plataforma. El Club de Jubilats té intenció de reprendre les explicacions a les seus veïnals un cop s’hagin celebrat les respectives assemblees de barri. — Judit Josa

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?