L’auditoria externa només revisarà les compres i la gestió de personal del consistori i dels patronats des del 2015

02c3690c1c0f065ff00387ae9425f29c

L’informe, encarregat a la firma d’auditors-consultors Faura-Casas per 9.680 euros, analitzarà els procediments de les dues àrees amb més pes econòmic per “millorar la gestió i no per revenja”, diu la regidora Pilar Castillejo.

L’ajuntament de Ripollet, liderat per la coalició de Decidim, ha encarregat a la firma de consultors i auditors Faura-Casas la redacció d’un informe per avaluar part de la gestió econòmica municipal i millorar-ne els procediments. L’informe, amb un cost previst de 9.680 euros, uns 12.000 euros menys de la despesa pressupostada fa un any, limita l’anàlisi a la contractació de bens i serveis i a la gestió de recursos humans, dues de les àrees més voluminoses de la despesa municipal corrent. Els auditors també avaluaran la gestió d’aquestes dues àrees en els tres organismes dependents, els patronats de Cultura, Esports i Ocupació, si bé en tots dos casos l’anàlisi es restringeix entre els anys 2015 i 2017. El gruix del període estudiat coincideix, per tant, amb els primers anys de govern de Decidim i només amb els últims cinc mesos de mandat socialista.

“No busquem revenges ni culpables, sinó formes per millorar la gestió i els circuits de treball”, va puntualitzar la tinent d’alcalde Pilar Castillejo, que, dimarts de la setmana passada, va anunciar l’inici de l’auditoria. L’equip de govern considera que amb aquest encàrrec ha complert amb la promesa electoral d’auditar els números municipals, segons va explicar Castillejo a preguntes dels periodistes. La responsable d’Hisenda va defensar la necessitat de l’informe “per simplificar, optimitzar i guanyar eficàcia” tant en la contractació administrativa de bens i serveis com en la gestió de personal — amb moviment destacable de selecció i contractació en el cas de patronats com el d’Ocupació. L’Ajuntament ha designat interlocutors en cada un dels organismes i a la institució perquè coŀlaborin amb els auditors externs alhora de facilitar informació.
Durant els propers dos mesos els procediments administratius i de gestió de personal estaran sota lupa. “Ens estem avaluant a nosaltres mateixos, fent un diagnòstic d’on partíem i mirant fins a on hem arribat per veure quin és el camí a emprendre i com continuar millorant els procediments” va justificar Castillejo, segons la qual, auditar-se a un mateix és una acció “políticament responsable i compromesa”.

Per la responsable d’Hisenda, encarregar una auditoria financera d’un ajuntament que “és solvent” i “està sanejat” —va emfatitzar—, estaria mancat de sentit. “Mai vam parlar d’auditoria financera sinó de gestió econòmica”., va justificar Castillejo en relació al programa electoral de Decidim i a la seva promesa d’auditar la gestió econòmica, perquè sempre “hi ha hagut la confiança” que “no hi ha factures amagades” ni que aquestes s’hagin de revisar, però, sí que s’ha cregut que els procediments són millorables, va venir a dir.

“Auditem com s’estan fent els procediments:, els circuits de treball i les millores introduïdes” per detectar “en què i com millorar”, va insistir de nou. L’informe haurà de posar sobre la taula dades de com gasta l’Ajuntament i respondre a preguntes com ara si els sistemes de contractació i de compra són prou oberts i transparents a més d’establir punts de control en les àrees on més diners es mouen — Judit Josa

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?