L’Ajuntament de Ripollet celebra la primera junta de portaveus telemàtica
Junta telemàtica

35dbf9f9868cc61eca6b56ad6668243d

El consistori reprèn l’activitat política i preveu mantenir la convocatòria de comissions informatives i la resta de sessions dels òrgans coŀlegiats amb mitjans electrònics. 

L’ Ajuntament de Ripollet celebrava dijous passat la primera junta de portaveus des de la declaració de l’estat d’alarma, la primera que el consistori realitza a través de videoconferència. El ple municipal de finals d’abril podria celebrar-se d’aqueta manera si es prolonga l’estat d’alarma després que la junta de portaveus acordes dijous mantenir les sessions dels òrgans coŀlegiats, juntes de portaveus, comissions informatives i plens, amb mitjans electrònics.
El govern estatal va declarar l’estat d’alarma el 14 de març per fer front a la crisi sanitària causada pel coronavirus Sars COV-2, dos dies més tard l’ajuntament de Ripollet suspenia la convocatòria i celebració de comissions informatives, del ple ordinari de març, de les juntes de govern i portaveus i de les reunions dels òrgans coŀlegiats de l’empresa genera. La mateixa resolució d’alcaldia deixava sense efecte la convocatòria de la Junta de Govern del 17 de març. Fins dijous passat, quan va tenir lloc aquesta primera junta de portaveus extraordinària.

UN DOCUMENT, CONSULTABLE AL WEB RIPOLLET.CAT, RECULL TOTES LES MESURES EXCEPCIONALS
L’alcalde, acompanyat pe diversos regidors de govern, va donar explicacions a la resta de grups municipals sobre la gestió del COVID-19 a Ripollet, des de l’11 de març. En la mateixa trobada digital es va acordar celebrar telemàticament totes les sessions dels òrgans coŀlegiats mentre duri l’estat d’alarma.
El govern ha recollit la informació facilitada als portaveus polítics en el document Informe de gestió municipal Ajuntament de Ripollet. Mesures davant la situació d’emergència sanitària generada pel COVID-19, de l’onze de març a l’1 d’abril de 2020. El text detalla les mesures preses al municipi i està penjat per consultar al web Ripollet.cat.
Durant la videoconferència, l’alcalde Osuna va destacar “la implicació de tot el personal de l’Ajuntament” així com “la solidaritat de la ciutadania de Ripollet” en uns moments qualificats d’excepcionals. Osuna també va agrair als portaveus polítics i regidors la seva pro activitat. La millor coŀlaboració que es pot fer “és quedar-nos a casa” va incidir Osuna, en la seva intervenció. Aquest és el missatge que dona el consistori davant les ofertes de coŀlaboració.
L’alcalde també va tenir paraules per alguns dels ripolletencs que han mort aquests dies, entre els quals va citar a Wenceslau Soler, Rosa Espàrrach, Joan Albiñana o la mare de Joan Gimènez i tieta de Josep Gabarra.
Tots els portaveus municipals van coincidir en un agraïment al personal municipal pel seu esforç en minimitzar els efectes de l’impacte del COVID-19 a Ripollet
El portaveu del PSC, Luís Tirado es va interessar per les ajudes al comerç local, la continuïtat del curs escolar i el seguiment de persones que viuen soles. El socialista també va planteja consultes diverses sobre l’activitat dels departaments de Cultura i Esports i va proposar rebatejar el Casal d’Avis amb el nom de Rosa Espàrrach, l’ex regidora socialista, desapareguda a finals de març..
El portaveu d’ERC, Eugeni Montanuy va preguntar pels preparatius perquè, en cas necessari, els estudiants puguin finalitzar telemàticament el curs i la forma d’incentivar compres a domicili al comerç local. 

Judit Josa

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?