Junts inclourà el bus urbà a demanda al programa electoral

7 politica Junts

Els ripolletencs no poden anar a comprar al centre ciutat en transport públic; Tampoc poden desplaçar-se de l’entorn del mercat a un dels caps de Ripollet, sense donar voltes en bus Resulta més fàcil agafar el cotxe fins a un centre comercial que anar a la botiga de proximitat; i pràcticament no existeixen alternatives pel desplaçament intern que no siguin caminar. Tots els itineraris d’autobusos estan pensats per moure’s de Ripollet a Barcelona o a Sabadell però no per oferir servei dins d’un municipi que a més presenta forts desnivells. La candidatura de Junts per Catalunya liderada per l’advocat Josep M. Andevert va arribar a la conclusió que calia oferir una solució assequible a tothom per als desplaçaments interns a l’estudiar la mobilitat urbana de Ripollet.

A banda de demanar el reforç de les connexions de bus amb el Taulí, la UAB o les estacions de tren de Cerdanyola i Montcada, exigir l’esperada estació de tren a Can Salvatella i proposar la creació d’aparcaments dissuasius a la perifèria o la culminació de la Ronda Nord pel Camí de la Serra per descongestionar el centre de vehicles, el programa electoral de Junts per a les municipals de maig es compromet a implantar un servei d’autobús a demanda, una decisió que depèn en exclusiva del municipi.
Andevert i el diputat de Junts i expert en mobilitat, David Saldoni van explicar dimarts passat al Centre Cultural el funcionament d’un sistema sostenible, eficient i menys contaminant que les línies tradicionals. Els vehicles, habitualment furgonetes elèctriques de nou places, circulen només quan hi ha demanda d’usuaris. Els passatgers demanen amb aneŀlació el trajecte entre dues parades.

Els busos a demanda han estat fins ara una solució aplicada a municipis de muntanya però ara es comencen a introduir en municipis d’alta densitat, com és Ripollet, per cobrir els desplaçaments del dia a dia. Sant Cugat i cinc barris de Barcelona ofereixen aquest servei .municipal.. —Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?