Gaudir de temps de qualitat en família i esquivar la soledat

4-6 ioga copia

Alguna cosa s’està movent al món de la primera infància. Les famílies amb infants de 0-6 anys disposen cada vegada de més propostes d’activitats i opcions d’educació en el lleure a Ripollet per gaudir de temps de qualitat en família.

Aquest dimecres, per exemple, l’espai de criança compartida Els Solets Minnilandia ha preparat una tarda de jocs en família al voltant del Nadal i una sessió de música en directe amb l’artista Marina Pelfort. El taller forma part d’una programació d’activitats mensuals, les famílies poden inscriure’s a un únic taller o bé realitzar una inscripció anual per a totes les activitats programades fins al juny.
Ja no fa falta viure la maternitat en solitari. Cada tercer dimarts de mes, l’associació Mamicria convoca una trobada presencial de mares i criatures, on les participants s’ofereixen suport mutu i s’acompanyen unes a les altres. L’entitat es va reactivar arran de la celebració del seu desè aniversari, el 21 d’octubre, i ha volgut enfortir la idea originaria de tribu, mantenint els grups de WhatsApp, predominants durant la pandèmia. Són espais reconfortants per les primeres famílies, algunes de les quals, continuen vinculades a l’entitat després de 10 anys. Motiu pel qual s’estan plantejant estructurar un espai Mamicria plus. Ens ho van explicar Maribel Bernal, Vanessa i Angela Tudela i Laura Montero, durant la celebració dels 10 anys, el dissabte 21 d’octubre, a la plaça del Molí.

Gran part d’aquestes propostes estan coordinades per la Xarxa de la Primera Infància, un paraigua sorgit en els grups de debat sobre cures de la comunalitat urbana Populus Labora i que aplega a una trentena d’entitats, públiques i privades del sector. La Xarxa es va donar a conèixer durant la setmana del 20 al 26 de novembre, amb un immens ventall d’activitats especials, des de taules rodones a tallers, espais de contes i cures, focalitzades en la primera infància, la maternitat i les famílies. Aquells dies es commemorava els Drets Universals dels Infants, efemèride que es va celebrar per primera vegada a Ripollet. El programa va tenir una molt bona acollida tot i que l’abundància de propostes —una quarantena condensades en una setmana— va dificultar en alguns casos, l’assistència i el gaudi de les famílies. La nova entitat està recopilant les dades i fent-ne valoració alhora que continua difonent propostes a través del compte d’Instagram @xarxa.primerainfancia.ripollet amb el triple objectiu de promoure la reflexió sobre les necessitats de la primera infància, donar visibilitat als serveis existents a Ripollet i fer-los més accessibles a les famílies. — J. Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?