Gairebé 6.000 ripolletencs tornen a les aules de primària i ESO

4 Foto Anselm Clave

Després d’uns dies d’esforços i nervis per readaptar els centres escolars a les normatives i els protocols sanitaris, començava dilluns el tercer curs escolar amb pandèmia amb el retrobament de companys i famílies a les portes de les escoles, els dos instituts escoles i els quatre instituts públics de Ripollet. Tothom espera que el cicle iniciat dilluns sigui una mica més semblant als cursos d’abans de la Covid. Si bé les pautes sanitàries bàsiques del curs passat es mantenen, aquestes són d’entrada una mica menys restrictives. Els grups bombolla, per exemple, podran prescindir de la mascareta al pati i en activitats a l’aire lliure mentre que l’alumnat de secundària amb pautes complertes de vacuna podrà estalviar-se la quarantena preventiva.

Escola presencial per garantir l’equitat i eines per mantenir el vincle, en cas d’aïllament i quarantena
Garantir al màxim “la presencialitat” i preservar les classes en viu és un dels grans reptes del curs recent estrenat, sosté el regidor d’Educació Oriol Mor, que opina que aquesta és sinònim “de qualitat i equitat”. Amb tot, l’Ajuntament seguirà oferint senyal de wifi a les famílies i estudiants que ho necessitin. Un total de 85 estudiants van soŀlicitar aquest nou servei municipal durant el curs passat. La regidoria d’Educació ha demanat aquest mes de setembre als centres que actualitzin el llistat d’usuaris del senyal públic.
Mor confia que l’escola pugui ser presencial al màxim però defensa que des del consistori cal facilitar “com a mínim les eines necessàries per no perdre el vincle educatiu” en cas de confinaments o aïllaments preventius. La xarxa wifi municipal Ciutat Educadora té un contracte d’instal·lació i manteniment fins l’any 2024.
Durant aquest curs també s’ha previst que les famílies puguin participar de nou en la vida dels centres escolars, tot i que Educació ha aconsellat fer les primeres reunions telemàtiques.

El Primer dia d’escola i d’institut per més de 800 alumnes
Prop de 6.000 infants i joves ripolletencs, d’infantil fins a ESO, han iniciat les classes aquesta setmana. 342 dels 3.745 nanos que segons les previsions havien d’iniciar el curs en una de les onze escoles públiques i privades del municipi, s’han incorporat per primera vegades a les aules de primària. Ho han fet en un dels 16 grups de P-3 existents. Els mateixos que el curs passat tot i haver-se registrat de moment 42 alumnes de P3 més.
A la secundària han entrat 500 alumnes nous, que cursaran primer d’ESO. En total 2.059 joves estudiaran en el darrer cicle educatiu obligatori.
Pels ripolletencs que estudien batxillerat i cursen cicles formatius de grau mig aquesta segona setmana també ha estat la primera del curs, mentre que 111 criatures han encarrilat la segona setmana d’escolarització a les dues Escoles Bressol Públiques, La Rodeta del Molí i la Verema, obertes des del dia 8 de setembre.

Seguiment de les ratios
Evitar superar les ratios serà un altre dels reptes importants del curs, després que aquestes es mantinguessin el curs passat força per sota dels 25 alumnes per classe. La comissió de garanties analitzarà en la propera reunió la matricula viva, més elevada que al curs anterior. Només entre els mesos de juliol i setembre la regidora d’Educació ha tramitat 42 preinscripcions fora de termini i ha facilitat informació a 64 noves famílies, motiu pel qual es tem que es pugui ses pugui superar ratios. La regidoria preveu si arriba el cas, demanar solucions al departament per evitar-ho.

Estrena del nou servei de menjador

Cinc escoles de primària i les dues bressols han estrenat amb aquest curs, nou servei de menjador. A partir de la primera quinzena de setembre s’aplicaran els canvis previstos de preu. La nova adjudicació del servei municipal de menjador ha permes introduir la figura de la vetlladora i altres millores en la coordinació, segons explica Mor. El regidor ha sortit al pas a les queixes del PSC, que en un comunicat públic atribuia al govern falta d’informació, explicant que s’havia enviat cartes a totes les famílies a través de les direccions del centre la setmana passada, abans de publicar-se el comunicat.
Pel que fa a les obres de millora al centre, alguns dels projectes es realitzaran durant el primer trimestre escolar. Hi haurà obres a les escoles Escursell, a l’IES Pinetons i a l’escola Anselm Clavè. Durant l’estiu s’ha reparat la coberta i un dels pilars de l’escola Tatché i Pol. La Generalitat també ha instal·lat els nous mòduls per a secundària a l’Institut Escola Els Pinetons, cosa que ha permès tornar a reunir tot l’alumnat al centre escolar i deixar les aules provisionals de Casa Natura. Alumnes de l’IES Martinet, a l’espera que es construeixi, nou edifici el curs vinent, faran classes a la seu de l’Associació de veïns del barri. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?