Francesc Inglada: «Som un club que ha celebrat 100 anys portant arreu el nom del poble»

Francesc Inglada ha tancat la segona etapa com a president del CF Ripollet. Ho ha fet en l’assemblea que l’entitat va celebrar el passat 30 de juny. El nou president electe és Joaquin Magan, vicepresident en el mandat d’Inglada. Ripollet al Dia ha parlat amb el ja expresident del CF Ripollet. Un home amb més de 4 dècades de vinculació al club.

Accedíreu a la segona etapa com a president de l’entitat perquè volíeu una bona celebració del centenari del CF Ripollet. Ha estat així? S’ha pogut fer el que teníeu planificat?Quan vàrem accedir a la presidència una altra vegada, després de guanyar clarament les eleccions, els primers propòsits eren fer una millorar en el futbol base i sobretot, preparar el centenari. Del centenari no es van poder celebrar tots els actes al 100% com volíem, a causa de la COVID. Sobretot tots els presencials. Però sí que van fer actes importants. L’exposició que es va fer al Casal de Cultura va interessar a moltíssima gent. Vam rebre missatges dels cinc continents, de persones vinculades al Ripollet. Expresidents, exentrenadors, exjugadors, socis, sòcies, dirigents de clubs del poble, dirigents de clubs de fora. Una fita molt important i un èxit de col·laboració per part de moltíssima gent! Els partits que vam fer amb el Barça, Espanyol i Sabadell amb exentrenadors i exjugadors del Ripollet també van ser molt importants dins dels actes del centenari. I per mi, l’homenatge als socis de Ripollet encara vius, exjugadors, persones vinculades al club, a qui se’ls va fer un reconeixement a la seva aportació a la història del CF Ripollet.

– Sou l’entitat veterana del poble, pel que fa als esports. Què destacaríeu d’aquest segle de vida, del CF Ripollet?
L’aportació del CF Ripollet al poble sempre ha estat important perquè som un club que ha celebrat 100 anys portant arreu el nom de Ripollet. Indubtablement els canvis d’ubicació del camp també ens han afectat. L’últim va comportar un desplaçament lluny del centre del poble. La millora pròpia de les instal·lacions esportives al costat del camp ha esmorteït aquest impacte.
A partir d’aquí, el servei que donem és que la gent pugui fer esport al poble, amb els valors que comporta aquest esport. Com ara mantenir un comportament adequat, tenir una puntualitat, l’amistat. I dins del possible, fer la competició el millor possible. És una feina que s’ha fet i se seguirà fent, sobretot comptant amb la gent que som del poble.

– A banda del centenari, què destacaríeu de la seva segona presidència del CF Ripollet?
Tornar el futbol femení al lloc que li pertany. És a dir, crear equips de futbol femení és un vessant importantíssim i cada dia més necessari dins del futbol municipal i comarcal. El futbol femení està generant un gran interès. Al CF Ripollet potenciar-lo era completament necessari. També ha estat molt important la creació d’un equip sots 23, que si tenim una mica de sort i la federació ens dóna el comunicat oficial tindrem un equip B, amateur, a tercera catalana. I, és clar, l’aspiració del primer equip d’intentar pujar-lo a primera catalana, que penso, és el lloc que li toca i hauria d’estar.

– Heu pogut fer tot el que volíeu o queden moltes coses a fer per la propera presidència i junta de l’entitat?
El pròxim president, Joaquin Magán, i la seva junta, volen sobretot una millora substancial en el tema dels entrenadors, monitors i educadors del futbol base i també una millora en les categories dels equips amateurs. Sobretot en el primer equip, intentant pujar-lo a la primera catalana.

– Si haguéssiu de definir el moment actual del CF Ripollet, què ens diríeu?
El moment actual és bo. La incorporació de Maheco com a espònsor, després dels problemes que hem tingut amb Baricentro, que segueix col·laborant però no de la forma com ho feia al començament, a causa del tema econòmic. Les ajudes de l’Ajuntament són les que hi ha. Crec que són poques, però són les que ens dóna i les hem d’acceptar. S’ha millorat molt el tema de la publicitat. Els directius s’han mogut molt per mirar de buscar recursos econòmics on no hi eren. Dono les gràcies a empreses i anunciants per la seva col·laboració. S’hauria de buscar que el municipi pogués ajudar no només al CR Ripollet sinó a totes les entitats esportives una mica més perquè es fa una labor cada dia més social. Cada dia tenim a més gent que no pot pagar, que no pot disposar ni de la roba d’esportistes. A més, el club es mou més en actes de caràcter social.

– I en el vessant esportiu, com està el club?
Esportivament el CF Ripollet, en tenir un sol camp per entrenaments i per jugar, queda molt limitat a l’hora de tenir molts equips. Si tinguéssim una altra instal·lació de futbol 7, disposaríem de molts més horaris, el camp estaria més descongestionat i podríem tenir més equips. En el tema de futbol base, tenim un problema més. La captació de joves valors per part de les entitats que estan als voltants, i no només Barça o Espanyol, cada dia es fa en edat més petita. Nenes, nens prebenjamins o benjamins, ja te’ls vénen a buscar. És difícil tenir categories bones perquè els jugadors que destaquen una mica se’ls emporten. Fem la tasca que hem de fer, el Ripollet no tanca les portes mai a cap jugador local.
Un altre tema és intentar entre tots la unificació de les entitats de futbol del poble. S’ha intentat però no s’ha aconseguit. Però mai s’ha de dir que no. S’ha d’intentar per la millora de la qualitat dels equips de Ripollet.

– A casa seva estan contents, ara que heu deixat la presidència del club? El veuran més?
La part més beneficiada de deixar un càrrec directiu sempre és la família. Personalment, l’hi dec moltíssimes hores. No només com a president, sinó d’entrenador, dies de partits, de veure partits … Tot el que es fa en un col·lectiu comporta responsabilitats d’aquestes que, normalment, les paga la família. Perquè deixes de dedicar-li temps. Ara em toca dedicar-l’hi aquest temps. No els hi podré tornar totes les hores que he fet amb quasi 40 anys d’entrenador, de jugador i de president. Serà difícil. Ho intentaré.

– Quins consells donaríeu al nou president i junta, que ara portaran les regnes de l’entitat?
El president entrant és una persona que té un sentiment pel CF Ripollet que molta gent no el coneix a fons. És una persona que es desviu per Ripollet. És important valorar-ho. El consell que li puc donar és que com a president escolti la seva junta perquè és molt important que les decisions siguin consensuades. S’han de prendre en fred i parlar-les amb la junta. El treball ja el coneix, perquè és una persona molt treballadora. Li desitjo tota la sort del món per poder fer que les seves il·lusions siguin realitat.

– Què afegiríeu, que no us hagi preguntat …
Dono les gràcies a totes les persones que han col·laborat amb el CF Ripollet. Entrenadors, directius. I els que no han estat al meu costat i m’han donat opinions constructives, agrair-los les seves aportacions. Fins i tot les crítiques són bones, que te les diguin. Perquè si no n’hi ha, no corregeixes coses que estan mal fetes. Dir que mai, ni com a entrenador ni com a directiu, he fet alguna cosa per perjudicar a cap persona. Sempre he fet les coses per defensar a l’equip o al club. Gràcies a tots els col·laboradors i espero, demano, que se segueixi col·laborant com s’ha fet fins ara. Gràcies! — Text: Jordi Jorba

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?