ERC es proposa dignificar el casc antic i fer-lo accessible amb carrers de plataforma única

7 ERC copia

El candidat republicà a l’alcaldia, Roger Bayó, es compromet a incrementar els dies de recollida del porta a porta. ERC també impulsarà un pla de xoc de neteja i un pla de manteniment

“Aquest programa electoral no només és nostre, és de tota la ciutadania”, va subratllar diumenge, la presidenta d’ERC, Lurdes Serrra en la presentació al barri de Tiana del programa electoral. Les propostes d’ERC es basen en les 450 demandes recollides des del setembre de 2022 amb la campanya T’escolte’m en les reunions amb les entitats i associacions els darrers quatre anys i a la preparació del model de ciutat en l’executiva, amb Jovent Republicà i en les comissions internes, segons va explicar Roger Bayó. El candidat a l’alcaldia per ERC va comprometre’s a incrementar els dies de recollida i a millorar la delimitació de les zones en el porta a porta. ERC creu que aquest sistema és dels millors per aconseguir complir les exigències d’Europa en recollida i selecció de residus als municipis, però que a Ripollet no ha estat ben planificat. Només un 4% de les persones que van respondre les enquestes prèvies de la formació rebutjaven el sistema; la majoria de crítiques rebudes eren per la implantació.
El programa planteja incrementar recursos de la brigada municipal i el servei de neteja i recull el compromís d’un pla de xoc de neteja diari i manteniment constant dels equipaments i la via pública. El pla de manteniment permetrà intervenir als pavellons, als espais públics, a places i carrers abans que aquests es deteriorin, van valorar .

Entre les prioritats, figura dignificar el casc antic. “Ja no pot esperar més “, va dir diumenge Serra a l’anunciar un pla d’actuació. La proposta republicana contempla convertir tots els carrers del centre en plataforma única, per fer-los accessibles, i potenciar-la com a zona de passeig, dinamitzant el comerç. ERC vol que l’espai municipal que quedarà buit davant del mercat, retorni al veïnat i s’utilitzi per ubicar-hi l’oficina d’atenció a la ciutadania —OAC— i posar-ho a disposició d’entitats. “Les entitats culturals i esportives necessiten espais d’emmagatzematge i també per fer reunions i activitats”, va explicar Serra.

Altres propostes presentades per candidats d’ERC han estat la creació d’un Consell de Comerç, Restauració i Oci nocturn i l’impuls d’un pacte social i pel civisme que impliqui serveis com la policia local i mossos i a la ciutadania en general.
Jovent Republicà ha incorporat .al programa compromisos en els eixos social, d’inclusió, diversitat—”no hi ha un únic perfil de jove,” va senyalar Núria Escursell— , verd i viu, “per no haver de marxar a fer activitats a fora o a viure”. Proposen des de la creació d’una regidoria d’Innovació i Tecnologia al trasllat del Casal de Joves a la Torre de l’Argentera, passant per programes de salut mental i de salut menstrual, d’urbanisme inclusiu i supressió de barreres. El casal de joves a la Torre de l’Argentera, una de les propostes subratllades, permetrà separar l’oficina jove del casal, “en un espai adequat per a les activitats, que necessitem i que tenim.” —JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?