En Comú Podem s’imposa també a Ripollet amb el segon millor resultat en percentatge de vot de la comarca

24795b9d45550d61cc9f6bee7a09a629

Ripollet segueix la tònica de Catalunya i, amb 19. 621 votants, destaca l’alta participació de la jornada que s’aproxima a dades històriques

Com en la majoria de municipis anomenats en altre temps el cinturó vermell de l’àrea metropolitana, Ripollet va tenyir-se aquest diumenge de lila en les eleccions generals de 2015. En Comú Podem, la confluència d’esquerres entre Podem, ICV, EUiA, Equo i Barcelona en Comú, s’ha imposat amb el 36, 3% del percentatge de vots (7.064 vots, el segon millor resultat perceptual de la comarca per darrera de Badia) i se situa a 16 punts de distància de la segona posició, que a Ripollet manté el PSC.
Seguint l’estela dels darrers comicis, una de les dades més significatives que deixa la jornada electoral de diumenge és el destacat augment de la participació.  Igual que a la resta de Catalunya, el número de vots a les eleccions generals s’ha disparat i a Ripollet supera el 9% respecte els comicis de fa quatre anys fins a ratllar el 74 %. Un total de 19.621 ripolletencs van acudir diumenge a les urnes.  La participació del 73,72 % està molt a prop de dades històriques com les eleccions de fa 12 anys, en què van participar el 74,69% de l’electorat.

ELS RESULTATS, PARTIT A PARTIT

El partit de l’exalcalde Juan Parralejo, el lideratge del qual es mantenia imbatut fins ara en unes generals, perd 2.186 votants respecte el 2011 i es queda amb el 20,06 % del percentatge (3.921 vots), en segona posició.   
Per la seva part Ciutadans, que al 2011 no va concórrer a les generals però que al 2008, en el debut, va obtenir 239 vots, passa per davant del PP que tradicionalment havia estat la segona força.

La formació taronja que havia escalat fins la primera posició en les autonòmiques del 27-S, obté un gens menyspreable resultat i amb 3.212 votants es fa amb un 16,95% de l’electorat. El cinquè lloc el manté ERC tot i que múltiplica per més de dos el seu número de vots (de 512 passa a tenir-ne 1.374) mentre que Democràcia i Llibertat, la coalició de Convergència, Demòcrates i Reagrupament, pateix una dura caiguda al descendir del tercer lloc fins al sisè i deixar-se pel camí 1.947 votants respecte el 2011. Unió li arrabassa 204 vots.  
Per davant de les dues formacions independentistes se situa el PP que perd prop de la meitat dels votants — 1.971— en comparació a les últimes generals si bé obté  aquest 2015 millor resultat que en municipis veïns.

A primera hora del matí i fins a les 11 hores, col·legis com l’Escursell van registrar cues.Després l’afluència va baixar i es va deixar notar en les seus electorals el partit de futbol que disputava el Barça. A la Ginesta l’afluència es va mantenir a l’alça durant tota la jornada, i a Anselm Clavé, al migdia era lleugerament inferior al de les autonòmiques. Almenys aquesta era la percepció d’apoderats i interventors situats a peu d’urna.
Tot i que les generals acostumen a ser les eleccions que millor funcionen a Ripollet i la participació registrada va ser, com s’ha dit,  alta se situa aquest cop lleugerament per sota de les últimes autonòmiques (77,4%), però per sobre de la registrada en les municipals de maig (53,37% dels vots). El recompte de vots pel senat va endarrerir el tancament d’algunes seus fins prop de les 12 hores, en una de les notes negres de la jornada

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?