Els alcaldes del PSC celebren un acord pressupostari que inclou l’hospital

hospitalpsc copia

L’acord tancat entre ERC i el PSC pels pressupostos de la Generalitat per al 2024 inclou “licitar el projecte constructiu del l’Hospital Ernest Lluch” una vegada es faci la cessió dels terrenys a Salut. Aquest és un equipament reivindicat en les últimes dues dècades i que ha d’ajudar a descongestionar el Taulí donant servei a uns 180.000 vallesans. Els alcaldes de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà i Badia creuen que aquest anunci va de debò perquè ara s’han fet “passos definitius” i que l’hospital Ernest Lluch es podria començar a construir abans que acabi el mandat 2013-2027.

Per al secretari de Política Municipal del PSC al Vallès Occidental Sud i diputat al Parlament, David González, es tracta de “l’acord més beneficiós per a Catalunya perquè és el més expansiu de la seva història”. En aquest sentit apuntava que “s’ha d’implementar aquest pressupost per aconseguir les propostes de millora que volem per a la ciutadania”.

Passos concrets
“Els tres darrers consellers de Salut hi han cregut i han defensat aquest projecte. El que passa que ara la diferència és que tenim passos concrets”, explicava l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. En aquesta línia, González assegura que el govern de la Generalitat els ha transmès que “creuen en el projecte i el volen tirar endavant” i recordava que el PSC sempre ha estat el gran defensor del projecte.

“El conseller va expressar clarament que la compra l’Hospital General de Catalunya quedava totalment descartada, que aquesta opció era obsoleta. Per tant, l’única opció que contemplava era el que s’ha aprovat ara, que són els hospitals de Rubí Sant Cugat i l’Hospital Ernest Lluch”, recordava l’alcalde de Ripollet, Luís Tirado. El batlle defensava que l’hospital és “una gran oportunitat per al territori” i que “millorarà l’assistència sanitària de tota la comarca”.

“La conselleria té els seus plans, també tira endavant aquest projecte. L’únic que estem fent és pressionar per l’acceleració del resultat que volem. El que volem és que sigui com més aviat millor”, destacava l’alcalde de Barberà, Xavier Garcés.

Les obres podrien començar abans que acabi el mandat

Malgrat la satisfacció, els alcaldes són prudents “perquè és un tema que ha generat molta frustració els últims anys”. Per a ells, la diferència és que ara s’han fet passos definitius com la modificació del Pla General Metropolità perquè d’aquí a uns mesos es pugui fer la cessió dels terrenys on s’ha de construir l’equipament. “També tenim un projecte que es licitarà”, recordava Cordón, que anunciava que si les previsions es compleixen a finals d’aquest any o a principis del que ve ja s’hauria fet efectiva la cessió del terreny. Per tant, tenint en compte els procediments administratius, les obres podrien començar abans que acabi el mandat. “No acabarem una fase i començarem una altra, el model d’hospital d’està treballant en paral·lel”, explicava Cordón.

Túnel d’Horta
A l’acord també s’inclou el compromís de “contractar un estudi de viabilitat del projecte ferroviari del túnel d’Horta de Cerdanyola del Vallès i que analitzi també altres opcions per millorar la connexió del Vallès amb Barcelona per la part nord de la capital catalana en sentit ampli”.

Residència Ripollet

El pacte pels pressupostos entre ERC i PSC també contempla la construcció d’una residència de gent gran a Ripollet que esdevingui un referent d’atenció centrada en la persona, tot aprofitant fons Next Generation i complementant-los suficientment per fer viable la inversió. “Per fi la Generalitat fa cas a una de les demandes històriques dels veïns i veïnes de Ripollet. És una demanda que al novembre vaig traslladar al conseller Campuzano”, assegurava Tirado. “Si ens donen el fons Next Generation la residència serà una realitat tinguem o no el finançament de la Generalitat. Però evidentment aquest finançament extra ens aniria molt bé per totes les necessitats que té Ripollet”, afegia el batlle. – NF

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?