El vicepresident Junqueras pronunciarà un míting a Ripollet

07da00e383d0881ed3ca8a8acbeba107

La Taula pel Sí i les forces sobiranistes inicien la campanya pel referèndum en un ambient d’incertesa. ERC, que celebrarà el seu acte central dimarts 26, reivindica la normalitat i serenitat en els primers actes públics 

Debat unitari, avui, dimecres, amb ponents de les formacions polítiques i socials de la Taula pel Sí al Centre Cultural i actes previstos per diferents organitzacions polítiques partidàries del sí al referèndum; el dijous 24 i el dimarts 26. Només l’acte central d’ERC a Ripollet, amb el vicepresident Oriol Junqueres el dimarts 26, a la plaça del Molí, té, per ara, tots els ponents definits.

“Incertesa”, “decisions sobre la marxa”, i assemblees per fixar posicions i noves convocatòries marquen l’inici d’una campanya en què es requisen cartells —també a Ripollet, on els mossos van actuar la primera nit de campanya— s’identifica als que els pengen i la informació circula lliure per Whatsapps i Telegrams.

El govern de Ripollet ha anunciat la seva voluntat de cedir espais l’1 d’Octubre perquè és pugui votar i, malgrat no ser un dels 712 alcaldes que la fiscalia a citat a declarar, Josep Maria Osuna va estar present a l’acte del món municipal en suport i denuncia a la persecució política als partidaris del referèndum, dissabte passat a Barcelona.

Pel que fa a les formacions polítiques, Decidim tenia previst celebrar dilluns, quan ja estava tancada l’edició del Ripollet al dia, una assemblea on fixar una posició conjunta entre les diferents organitzacions que configuren la candidatura.

El PSC i Ciutadans—que ha exigit a l’Ajuntament la retirada de banderoles i cartells de l’ANC i ha presentat una moció “en defensa dels funcionaris i treballadors públics”— han convocat compareixences públiques, avui i demà dijous, respectivament.

ASSEMBLEA OBERTA DEL PSC AMB SALVADOR ILLA
L’assemblea oberta del PSC tindrà lloc demà dijous a les 19.30 hores al Centre Cultural. El Secretari de l’Àrea d’Organització Partit dels Socialistes de Catalunya, Salvador Illa, explicarà la posició del PSC pel proper 1 d’octubre. 

PDECAT, ERC, SI i el grup local de suport a la campanya de la CUP i República des de baix van iniciar les seves respectives campanyes, divendres passat. L’ANC i la Taula pel sí mantenen una activitat frenètica aquests dies. Sortir al carrer, repartir octavetes, i seguir encartellant a més de participar als actes i debats comarcals i, sobretot, exposar els motius per votar sí a tots els barris, forma part de les seves agendes polítiques.

En el debat unitari que la Taula pel Sí ha convocat aquesta tarda, a les 20 hores al Centre Cultural, parlaran Ferran Camps, Marc Sanglas, Eugeni Rodríguez, Arnau Padró i els diputats Gerard Gómez i Maria Senserrich.

Des d’ERC, que han viscut l’inici de campanya amb normalitat, expliquen, i, afegeixen, “amb molta il·lusió i somriures pel futur bo que pot venir. Nosaltres li diem la revolució dels somriures”, preparen la visita d’Oriol Junqueras. El vicepresident compartirà micròfon amb el diputat Marc Sanglas, el diputat Chakir el Homrani, la directora general de Joventut Marta Vilalta i la regidora d’ERC-JpR Lurdes Serra, en un acte que se celebrarà dimarts 26 a la plaça del Molí. Això, si no plou. —Judit Josa

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?