El teatre que acompanya i reconforta

4 associacio espectadors

L’Associació d’Espectadors, que, fidel al seu esperit de servei, ha decidit mantenir l’oferta teatral, presenta un final de temporada amb cinc espectacles. Comèdia i música guanyen protagonisme

Amb el desig d’avançar cap a la normalitat i consolidar el nou públic guanyat durant el confinament municipal, l’Associació d’Espectadors del Teatre Auditori del Mercat Vell inicia el divendres 9 d’abril la programació de teatre, dansa i música professional per al tercer trimestre de la vint-i-setena temporada.
Entre el 9 d’abril i el 18 de juny, els espectadors del Mercat Vell tindran ocasió de gaudir de cinc espectacles en directe —un de dansa, dos de teatre i dos musicals— i de l’enregistrament històric del ballet El llac dels Cignes interpretat per Margot Fonteyn i Rudolf Nurèlev. En total són dues propostes més que les ofertades en els trimestres anteriors, prova d’aquest desig de recuperar progressivament la normalitat. El que segueix és un recorregut per les propostes escèniques professionals que ha preparat l’Associació per aquest final de temporada.

BolWIng, 9 d’abril (20.30 H)
Sobre desitjos versa “el sorprenent viatge visual, poètic i sensorial”, en pauraules de la crítica, amb el que la jove companyia de dansa Múcab Dans inaugura el trimestre. La representació de l’espectacle de música i dansa Bolwing estrenarà el mateix 9 d’abril el capítol final d’aquesta temporada diferent. Es tracta d’un dels espectacles que van haver-se de suspendre la primavera de 2020 i que l’Associació d’Espectadors ha volgut recuperar en la programació actual. Una forma de fer que artistes com Anna Roig han agraït en la seva interpretació al teatre del Mercat Vell, el divendres 19 de març.
Amb la idea de fer arribar el llenguatge del moviment a tots els públics i apropar-los la disciplina de la dansa, Mucab dans combina en els espectacles les arts escèniques i les visuals, les noves tecnologies i la multimedia amb la dansa, la poesia i la música en directe. La seva última producció, gestada amb el suport de la fàbrica de creació Fabra i Coats entre altres espais teatrals i institucions, segueix la mateixa pauta. El resultat és una proposta innovadora capaç de connectar amb el públic jove i amb el familiar.
L’Associació d’espectadors, que se suma a la commemoració el mes d’abril del Dia Internacional de la Dansa amb l’espectacle Blowing i amb la projecció el dia 28 d’abril de El Llac dels Cignes, ha posat a disposició de gimnasos, grups i escoles de dansa de Ripollet entrades especials per als seus alumnes i acompanyants a 5 i 10 euros, respectivament. L’entrada general té un cost de 16 euros pel directe i 10 per l’enregistrament, si bé l’associació ofereix descomptes per a joves i altres coŀlectius i abonaments al web www.espectadorsripollet.cat.

El llac dels cignes, dimecres 28 d’abril (20.30 H)
La projecció de la primera òpera des de la declaració de la pandèmia suposa un nou pas cap a la desitjada normalitat. El teatre auditori del Mercat Vell acollirà en la vigìlia del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra el 29 d’abril, la projecció de l’actuació històrica de El llac dels cignes ( Piotr l.Tchaikovski) que, l’any 1966, van protagonitzar els ballarins Margot Fonteyn i Rudolf Nuréiev a l‘Òpera Estatal de Viena. Fonteyn i Nuréiev, aclamats com la millor parella de ballet de tots els temps, van revolucionar el món del ballet clàssic incorporant la dansa moderna. Des de l’Associació d’Espectadors — que amb aquesta projecció històrica recupera les sessions d’Òpera i Ballet, segons va destacar la presidenta de l’associació, Laure Dulcet, en la presentació del final de temporada— destaquen tant les coreografies líriques i fluïdes de Nuréiv com la interpretació de l’orquestra Simfònica de Viena.

Profundament Jazz, amb Anthus, 23 d’Abril (20.30 H)
Coincidint amb Sant Jordi, l’associació d’espectadors del Mercat Vell celebrarà una de les nits que més il·lusió els fa. “L’estrella del trimestre”, subratllen.
El cantant i compositor Anthus presenta Profundament Jazz. El concert, amb Pol Pomedas a la trompeta, Néstor Giménez al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Ramon Díaz a la bateria, proposa un recorregut pels clàssics del jazz dels Estats Units amb tocs de swing. Durant la vetllada interpretaran a més composicions pròpies, en una singular mescla entre jazz i sons de la mediterrània. Anthus ja va oferir un tastet del seu talent en la presentació de l’Aula Universitària de Ripollet, explica Rafael López, de l’Associació d’espectadors i un dels impulsors del programa d’audicions i difusió musical Nits de Música.
Durant la mateixa vetllada l’associació presentarà el llibre 25 anys de l’Associació d’Espectadors. Una proposta associativa cultura i de ciutat. En la seva web publiquen aquests dies i fins el 23 d’abril càpsules setmanals sobre el contingut de la publicació, motiu pel qual demanen discreció al parlar del llibre. L’acte en què es reviurà l’aniversari té entrada gratuïta si bé caldrà reservar invitacions amb antelació al telèfon 627 454 642.
Els socis podran reservar entrada fins aquest 31 de març ja que, a partir de l’1 d’abril, s’obre el termini per les persones no associades.

Akearre, 7 de maig (20.30 H)
“Un retorn al cabaret més genuí, ple d’humor i experimentació”. Amb aquestes paraules presenten la última proposta de la companyia The Feliuettes, estrenada al teatre Maldà al 2019 i que, desprès de tornar als escenaris barcelonins durant el 2020, arriba finalment a Ripollet. Calificat de cabaret feminista, sobre l’escenari una vagina gegant dona consells a les protagonistes. Amb un to fresc i desenfadat, l’obra parla de la maternitat, l’empoderament de les dones, el sexe o l’amor romàntic. De molts aspectes quotidians, tots amb perspectiva de gènere i sobretot molt d’humor.
Des de l’associació d’espectadors expliquen que aquesta temporada han optat per “una programació fresca” i “espectacles que fan riure” — és el que ens demana la gent, reconeixen— però tots, amb contingut de fons. “Rient rient, es poden dir moltes coses”, apunten.

Kràmpack, 21 de Maig (20.30 H)
Aquest és el cas de Kràmpak, de Jordi Sánchez, una comèdia d’èxit, irreverent i molt divertida que torna als escenaris 25 anys després, amb un nou planter d’actors. Sánchez, creador de la sèrie de Tv3 Plats Bruts, va debutar amb aquesta obra com a dramaturg. narra la història de quatre amics que se’n van a viure junts i entre els quals hi ha, a banda d’amistat, una forta tensió sexual. “Una comèdia al pur estil sit-com dels anys 90 (Friends, Frasier, la mateixa Plats Bruts), amb un to irreverent que s’ha mantingut fresc després de 25 anys de la seva estrena”.

Deixa’t estar de romanços, 18 de juny (20.30 H)
La música de Pep Gimeno, el botifarra, torna al teatre auditori de Ripollet per clausurar la temporada. Un retorn que il·lusiona als de l’associació, no només perquè han pogut recuperar una de les actuacions afectades al 2020 pel confinament, sinó pel que aporta. Gimeno ha rescatat de l’oblit la tradició musical de l’horta valenciana, una tradició que estava a punt de desaparèixer, destaquen.

Esperit de servei
A diferència de molts altres teatres municipals, que van optar per cancel·lar les seves programacions amb la limitació d’aforaments o el confinament municipal, el Mercat Vell ha ofert els dos primers trimestres de la temporada vuit espectacles —tots els programats per l’Associació d’Espectadors, malgrat haver hagut de canviar en dues ocasions les dates per les restriccions Covid o l’obligatorietat de deixar seients buits entre espectadors.
L’arribada de nou públic local, especialment jove, ha compensat la pèrdua de públic de municipis de l’entorn durant el confinament local (alguns dels associats a l’entitat ripolletenca provenen de Cerdanyola, Montcada i fins i tot Barcelona, entre altres ciutats properes)—i en pràcticament totes les funcions ha calgut penjar el cartell d’entrades exhaurides. Des de l’associació confien mantenir aquest nou públic i anim a associar-se als nous espectadors.
D’altra banda, tornen les Nits de Música, que finalment es faran al Teatre Auditori, a les 20 hores. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?