El ple aprova l’anunciada supressió per l’any 2020 de la taxa de les terrasses
terrasa

d32703e4d6167ce27e1a9881230505a2

El consistori opta per facilitar connexió gratuïta als escolars a través de la creació d’una xarxa wifi pel curs 2020-2021 i el ple dota de pressupost el projecte

El ple municipal de maig, el segon realitzat per videoconferència a l’Ajuntament de Ripollet, va arrancar amb una declaració institucional de suport als treballadors de la Nissan, en vaga indefinida, i va acabar, una hora i 29 minuts més tard, amb la valoració del treball iniciat a la taula del pla de xoc.

Estem satisfets de les primeres sessions. Hem de continuar endavant en aquesta direcció”, va valorar l’alcalde Osuna de la taula que aquests dies prepara un pla per a la reconstrucció social i econòmica del municipi. Ho fa amb la participació de tots els grups polítics i agents socials.

Al plenari de Ripollet rarament es tombem punts d’acord i no es estrany que la majoria de mocions s’aprovin. Tanmateix, malgrat les diferents ideologies dels cinc grups polítics representats i que, en el ple s’escenifiquen també les discrepàncies, sembla que la situació excepcional per la pandèmia hagi dona pas a una forma de fer més consensuada.

Dues declaracions pactades -la de suport als treballadors de la Nissan i una sobre l’acció municipal conjunta davant la pandèmia i de reconeixement a les víctimes mortals- han obert als dos únics plens celebrats fins fa poc en estat d’alarma. Aquest dijous se n’ha convocat un tercer, si bé el seu caràcter extraordinari és circumstancial. Segons ha explicat Osuna, l’allau de feina a Drets Socials va impedir acabar a temps l’expedient per prorrogar el contracte del servei d’atenció domiciliaria, que finalitza aquest mes de juny.

 WIFFI CONTRA LA BRETXA DIGITAL

A finals de maig es va aprovar una nova modificació de crèdits per valor de 475.661 euros. D’aquest import, 68.000 euros es destinaran a la instal·lació d’una xarxa wifi. Osuna, encarregat de defensar el punt al plenari, va definir el projecte ciutat educadora com una mesura per combatre la bretxa digital. A diferència d’altres consistoris i administracions, el govern de Ripollet ha optat per una xarxa wiffi per facilitar les connexions d’escolars a internet, segons va explicar a Ripollet al dia el regidor Oriol Mor. Després d’haver-se aprovat la dotació econòmica per la licitació al plenari de maig, l’Ajuntament confia que la xarxa estigui a punt per l’inici del curs escolar 2020-2021.

Gran part de les partides modificades tenen a veure amb inversions que estan previstes fer aquest estiu, com la compra d’una caldera pel camp de futbol de Ripollet per 23.550 euros; la conversió del parc infantil de la plaça del Molí en un espai de joc accessible (80.000 euros) o la reforma de la primera planta del servei d’ocupació, on està previst ampliar l’espai d’oficines i modernitzar les aules de formació (34.225 euros).

Altres partides destacades en la defensa del punt han estat el suplement de 102.000 euros per intervencions a les escoles, 80.000 euros per la compra d’equips informàtics i lloguer de software, o 5.800 per una marquesina al carrer de València, entre altres.

El punt es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, excepte ERC. El seu portaveu Eugeni Montanuy va justificar-ho en la diversitat de punts i la discrepància de criteris en alguns. Tampoc els socialistes estaven a favor de totes les modificacions, si bé el seu portaveu, Luís Tirado considerava que no són moments de “posar pals a les rodes”.

 BONIFICACIONS I REDUCCIONS

Per unanimitat es va aprovar una de les mesures anunciades per facilitar la recuperació econòmica post covid. El ple ha donat el vist i plau a modificar les ordenances fiscals per al 2020 i l’Ajuntament no cobrarà l’ocupació de la via pública a terrasses de bars, restaurants i cafeteries, entre el 14 de març i el 31 de desembre; ni les quotes de serveis esportius del 13 de març al 31 de juliol. Els mateixos abonaments i quotes tindran un descompte del 30% del 31 de juliol i fins a finals d’any. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?