L’Agrupació Pessebrista inaugura la 44 mostra de pessebres per Santa Llúcia, aquest dimecres

Tarjeton Pessebres 2023

El govern PSC-ERC aconsegueix aprovar la seva proposta de comptes amb l’abstenció de l’oposició. Decidim considera que el pressupost aprovat, que titlla de “continuista”, avala les polítiques de l’anterior govern tot i alertar de la desaparició dels projectes més transformadors.

El desembre de 2023 es commemora a Catalunya els 800 anys del pessebre, una expressió de la cultura popular molt arrelada i que perdura a Ripollet amb l’organització des de 1979 de mostres artístiques i, des de 1984, de concursos. Expliquen que la nit de Nadal del 1123, ara farà 800 anys, Sant Francesc d’Assís va recrear el naixement de Jesús amb un pessebre vivent a Greccio, Itàlia, i que aquesta fita va iniciar la tradició de la creació dels pessebres. A Ripollet, l’Agrupació Pessebrista local organitza des de fa 44 anys una mostra de pessebres; cada any s’inaugura per Santa Llúcia, el 13 de desembre, dia assenyalat en la tradició catalana per guarnir les cases i fer el pessebre. L’exposició obrirà portes aquest dimecres (17.30 hores), amb la tradicional benedicció dels pessebres i una cantada de nadales de la Societat Coral el Vallès a la seu de l’Agrupació Pessebristes de ripollet, al carrer dels Afores.
Els visitants podran gaudir de nou dels diorames creats pels maquetistes locals Josep Manchó, Jordi Giménez i Pere Padró i els joves Daniel Seda, de 17 anys, i Marc Rodrigo, de 20 anys, que aquest any s’incorporen al grup. A partir de dimecres, exhibiran els 9 diorames creats per aquest Nadal, amb representacions en perspectiva de diferents escenes vinculades al naixement de Jesús. Amb motiu de la celebració dels 800 anys i com a novetat, el vestíbul de la casa dels pessebristes acollirà una mostra de “fragments”, amb les obres dels millors pessebristes catalans especialitzats en aquesta modalitat de pessebres, molt diferents de la tècnica dels diorames. “És una altra manera de veure i entendre el pessebre”, explica Pere Padró, artista i president de l’Agrupació ripolletenca. L’entitat també ha actualitzat la retolació dels diorames i aquest dimecres estrena una retolació lumínica per les explicacions de cada diorama. Padró espera que aquesta millora doni un “caire més museístic a l’exposició”, exhibida als baixos d’una casa antiga, la visita a la qual ja paga la pena.
Els aficionats als pessebres poden concursar al 39 concurs de pessebres de l’Agrupació, fins el dia 28. L’Associació de veïns de Can Clos ha organitzat a més el primer concurs de guarniment de portals i porteries i l’entitat Sonreir es Vivir, de decoració de menjadors, fins el 6 de gener. – Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?