El ple aprova el pressupost per al 2024 amb controvèrsies en les dades

ple municipal 30-11-23 copia

El govern PSC-ERC aconsegueix aprovar la seva proposta de comptes amb l’abstenció de l’oposició. Decidim considera que el pressupost aprovat, que titlla de “continuista”, avala les polítiques de l’anterior govern tot i alertar de la desaparició dels projectes més transformadors.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Ripollet va aprovar el dijous 30 de novembre, un pressupost de 61.713.742,93 €.per a l’exercici 2024. L’expedient aprovat també inclou els estats de previsió d’ingressos i despeses de l’empresa pública Genera. La proposta del govern de coalició PSC-ERC va superar la votació inicial amb l’abstenció en bloc de l’oposició, inclosos els regidors de Decidim, i els vots favorables de l’equip de govern..
El pressupost, de més de 61 M, qualificat com el més alt de la història del municipi, suposa, segons el govern, un increment del 12,75% respecte a l’any anterior. Ara bé, les estimacions econòmiques per a l’any 2024 s’han de comparar amb el pressupost per a l’any 2023, prorrogat des del 2022? o bé, com fa Decidim, cal comparar la previsió per al 2024 amb els ingressos i despeses reals del 2023? Aquesta discrepància en la valoració de les dades va centrar gran part del debat plenari. “No podem comparar peres amb pomes, el pressupost inicial de PSC-ERC s’ha de comparar amb el pressupost inicial de Dedicim. Durant l’any, també farem modificacions de crèdit i al maig-juny, incorporarem els romanents de tresoreria per fer més inversions”, va tancar l’alcalde Lluís Tirado.

Txell Caler portaveu de Decidim, havia defensat en canvi, que calia comparar els números amb el pressupost real de 2023, que en l’informe de les dades d’execució del tercer trimestre s’estima que es tanqui amb gairebé 79 M d’euros. Amb la comparativa del govern, la partida de Benestar Animal, incrementa un 276% al passar de 25.000 euros a 94.0000 euros. Amb la de Decidim, que parteix del 55.799 euros l’increment es xifra en 68,46%.. Decidim resta a més els 40.000 euros previstos per posar en marxa un programa de control de femtes amb ADN, ja que considera que la nova iniciativa no és una política de Benestar Animal. Després de restar 40.000 euros dels 94.000 euros, es produeix una disminució respecte a l’import de 55.799 euros del 3,22%.. Fent servir arguments similars, Caler va desmentir els increments en polítiques d’igualtat, en especial per la desaparició de la partida per la Xarxa Lila, o en comerç. Per contra, la portaveu de Decidim va criticar l’increment de “comunicacions institucionals, que puja fins a 131.000 euros, i que ens preocupa que, en lloc de fer-se servir correctament, serveixi per exalçar la figura de l’alcalde”, va dir. Més enllà de la disputa per les xifres, Caler va considerar que els pressupostos eren continuistes i avalaven les polítiques de l’anterior govern de Decidim. La regidora però va alertar contra la desaparició de “projectes transformadors” i l’abandó de la Biblioteca de can Mas i la construcció del tercer pavelló. Extrem clarificat per Roger Bayó (ERC), segons el qual, el govern seguirà treballant en aquests projectes tot i que no hi invertirà fins a resoldre abans els problemes de la biblioteca actual i dels equipaments esportius .- Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?