El nou contracte de neteja de Ripollet augmenta la despesa en 276.000 euros anuals i el personal en una trentena de nous empleats

6 Servei de neteja Castillejo

El servei entrarà en vigor el 24 de gener i respon a una concepció global de la ciutat més sostenible segons el govern municipal

L’Ajuntament de Ripollet gastarà a partir de l’any vinent 276.000 euros anuals més en la neteja viària, passant d’una despesa d’1.16 M a 1,43 milions d’euros a l’any, i comptarà amb un total de 52 treballadors desplegats al carrer, 31 més que els del contracte vigent . El servei de neteja viària, que s’espera que entri en vigor a finals de gener, ha estat adjudicat a l’empresa Urbaser per un període de 8 anys junt amb la recollida de deixalles.
La neteja de la via pública és una reclamació recurrent a l’Ajuntament de Ripollet. “És un dels aspectes millorables de la ciutat”, va reconèixer l’alcalde de Ripollet, Josep M. Osuna, que, dilluns de la setmana passada va comparèixer junt amb la tinent alcalde Pilar Castillejo, per anunciar l’entrada en vigor del nou contracte de neteja el 24 de gener.

El govern municipal comparteix, va dir l’alcalde, la preocupació dels veïns i veïnes i espera donar la volta a les queixes amb el nou contracte de neteja de la ciutat. El de la neteja no és un aspecte menor, ja que barris i carrers més dignes contribueixen a fer una ciutat més habitable i saludable i a dinamitzar el comerç, aportant prosperitat econòmica, va reflexionar el mandatari.
L’entrada en vigor del nou contracte, un dels compromisos del PAM pel 2020, comportarà un increment de freqüències de neteja en pràcticament totes les zones a més d’abastar tota la ciutat, inclosos els polígons industrials.
De la mateixa manera, preveu un increment dels mitjans i maquinària, amb la substitució de les actuals bufadores per models més silenciosos, que era una de les queixes, i la incorporació de l’aigua freàtica com a sistema de neteja habitual.

Segons la regidora Pilar Castillejo, la nova contracta substitueix el concepte radial de la neteja per un altre més descentralitzat, que contempla les necessitats de cada barri, en funció de la població, el trànsit o l’afluència de persones. “El servei respon a una visió global de la ciutat més sostenible”, va subratllar la regidora mentre l’alcalde advocava per la corresponsabilitat. El consistori mantindrà el reforç de neteja amb els plans d’ocupació Ripollet Viu, amb 8 persones contractades pel 2022. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?