El mag Joaquín Mata pregonarà l’edició 2023 de la Festa Major

4 Comissió de Festa Major copia

La comissió de Festa Major, que es dissoldrà amb les eleccions municipals, s’acomiada en la presentació avançada del programa

Com els últims anys, però molt més aviat, la comissió de Festa Major ha presentat el programa de les festes de Ripollet acompanyada per diverses entitats. Sense aquestes no seria possible la confecció d’un programa festiu amb més d’un centenar d’activitats per a tots els gustos, edats i barris, va senyalar l’alcalde Osuna en una presentació que, en ple període preelectoral, també ha estat un comiat. La presència d’entitats que organitzen des de tallers a concerts per la Festa Major reforça la participació, una de les característiques principals d’una celebració que és motiu d’orgull a Ripollet i d’enveja en poblacions veïnes.

A diferència de la majoria de pobles, l’Ajuntament no organitza la festa en solitari. Ho fa una comissió formada per ciutadans, representats d’entitats i partits polítics, tècnics i autoritats que es renova en cada legislatura i que aquest any, culmina cicle. La Comissió de la Festa Major quedarà dissolta amb les eleccions municipals del 28 de maig.

Ripollet celebrarà la Festa Major del 2023 entre el divendres 25 d’agost i el dilluns 28. Un dia abans, el dijous 24, el col·lectiu l’Aresta caldejarà l’ambient festiu amb la Prèvia, una nit de gresca i música per al públic jove a la plaça del Molí. La seguiran quatre dies d’exposicions, jocs, concursos, espectacles, exhibicions de cultura popular i esportives, cercaviles, concerts, nits de ball, de rock i de confeti. En total, unes 104 propostes, moltes de les quals han estat preparades per entitats. La Festa Major de Ripollet ha esdevingut “l’estàndard de la vida cultural, associativa i comunitària. És el principal tret d’identitat”, va insistir Osuna dimarts de la setmana passada, en l’acte de presentació del programa. L’ajuntament destina aquest any 227.000 euros de pressupost a la celebració, una xifra similar al 2022, any en què va incrementar-lo passant de 150.000 a 210.000 euros.

Entre els noms del programa, destaquen les actuacions del mag Joaquín Matas, pregoner de la FM 2023; el grup de rock Buhos i el cantant de trap, Lildami. Actuaran entre molts altres, els locals Wild Mamas i Uncomon. Entre les cites festives, a subratllar el 30 aniversari del festival Ripollet Rock, així com la consolidació i l’increment d’activitats del Mercat de la Vinya i el retorn de clàssics esperats com la baixada de carretons o el concert de l’Orquestra Montgrins.

Els eixos de la Festa
Fer una festa participativa, descentralitzada, popular i amb personalitat pròpia, impregnada del patrimoni local, ha estat el mantra d’una comissió de Festa Major que va haver de suspendre una edició en els pitjors moments de la pandèmia, i adaptar-ne la de 2021 i 2022. Tot i així, els eixos bàsics de la festa es van mantenir, segons Osuna, en les celebracions més atípiques de la història de Ripollet. En la última dècada, la comissió ha incrementat el nombre d’entitats que participen en la confecció del programa, ha incorporat nous escenaris repartits arreu de la ciutat units amb uns servei de bus especial i ha reforçat la diversitat de públics amb la programació d’actes familiars, per a joves i de cultura popular. Moltes d’aquestes activitats es programen de forma simultània perquè els ripolletencs puguin escollir en funció dels seus gustos, va explicar el regidor de Cultura i president de la Comissió, Oriol Mor. En la seva intervenció va afegir als eixos bàsics el de la seguretat, una línia de treball que es concreta en la voluntat d’una festa lliure d’agressions masclistes i lgtbifòbiques i en els punts lila i la presència d’educadors als carrers i esdeveniments festius.

La regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, va agrair per la seva part, els valors igualitaris de la comissió de Festa Major que ha intentat programar de forma equitativa i amb paritat entre els artistes masculins i femenins, malgrat que “no és fàcil”. —Judit Josa.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?