El govern espera encarrilar la majoria de projectes i recuperar les relacions prepandèmia

6 institucional_1

La commemoració de l’Onze de Setembre però sobretot l’inici del curs escolar, dilluns de la setmana passada, representen l’adéu definitiu de l’estiu malgrat que la tardor astronòmica no comença oficialment fins avui, dimecres 22. En la represa del curs polític, l’Onze de Setembre, s’anticipava una tardor intensa a Ripollet. Hi ha voluntat tant de recuperar aquells projectes i programes que la pandèmia va deixar en segon terme; com d’encarrilar els grans projectes de ciutat compromesos.

RESIDÈNCIA I HOSPITAL
Entre aquests últims, l’alcalde Josep M. Osuna destaca el de la residència. El govern espera superar durant el curs 2021-2022 tots els tràmits administratius i encarar el projecte de la Plataforma de la gent gran perquè l’any 2023 pugui iniciar-se la construcció de la residència i centre de dia. A finals d’aquesta setmana finalitza el termini del concurs de projectes per redactar el projecte bàsic i executiu de les obres, convocat el 17 d’agost.
El mandatari també espera que aquest any es concreti el projecte d’Hospital Ernest Lluch després que el consell metropolità de l’AMB aproves a finals de juliol la primera modificació del pla general metropolità. Salut es va comprometre al desembre a posar en marxa l’equipament en un termini màxim de cinc anys i el futur hospital comarcal es veu ara com un puntal de la transformació de la carretera de Barcelona, anunciada al juliol.

CASA DE LA DONA, VIVER D’EMPRESES I EDIFICI MIXT
En fase de redacció es troben els projectes de la Casa de la Dona, el viver d’empreses i el bloc de pisos de protecció oficial i escola d’adults. El consorci, que cerca un partner per finançar la construcció de l’edifici , està pendent d’una proposta de l’Àrea Metropolitana i Impsol per analitzar-ne les condicions. Durant el curs s’encarregaran estudis de viabilitat pel pavelló municipal i per una nova biblioteca al barri de Can Mas.
Amb tot, es possible que en la recta final d’aquest 2021 tornin les excavadores al carrer. Entre final d’any i principi del 2022 està previst iniciar la construcció del nou arxiu Municipal al solar de l’Antic Casino. També hauria d’iniciar-se la primera fase de la reforma del Poliesportiu municipal, que s’ha endarrerit un parell de mesos.
Una de les inversions que es recupera és l’ampliació i arranjament de voreres per millorar-ne l’accessibilitat i el transit a peu. El govern preveu actuar a la zona de Pont Vell i Tiana, on a principi de mes veïnat i consistori van fer una ruta pel barri per comprovar les vies amb més necessitats, i al centre. El transitat carrer de Pau Casals, que connecta el centre i el barri de Can Mas i es utilitzat com a camí escolar, s’ha incorporat a la llista tant per la seva pendent, com per l’estretor i el mal estat de les seves voreres.

PORTA A PORTA I DIÀLEG SOCIAL
La implantació del porta a porta per un 70% de la recollida de deixalles és un dels projectes més ambiciosos que abordarà aquest any la ciutat. El ple municipal va aprovar implantar aquest sistema al setembre de 2020. El concurs per licitar el servei està publicat des del 14 de desembre d’aquest any i s’espera resoldre a finals d’aquest mes.
Osuna xifra la dada d’inici al 2022, tot i que la previsió inicial era el segon semestre d’aquest any. Previ a la implantació, el govern vol dialogar amb les comunitats de veïns i les persones. El concurs per la campanya d’implantació seguiment i control del nou contracte de recollida de residus porta a porta va ser publicat a l’abril.
Segons Osuna és moment de recuperar les relacions fluides amb entitats i veïns, que propiciava la coincidència en persona en actes i seguint el dia a dia de la ciutat. Part d’aquestes relacions s’han perdut a causa de la pandèmia. En aquest sentit , creu que la Festa Major ha estat un punt d’inflexió.
“La Festa Major va actuar de revulsiu de la vida associativa, esportiva i cultural de la ciutat després de gairebé un any i mig d’inactivitat”, opina l’alcalde Osuna i afegeix que aquest era un dels objectius que perseguia el govern amb la recuperació de la celebració, suspesa l’agost de 2020 per evitar l’expansió del coronavirus. Durant aquesta setmana està previst fer-ne balanç. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?